هنگامیکه میخواهید گیاهانی با شکوفه و میوهدار پرورش دهید، ضروری است که از کود مخصوص تقویتکننده شکوفه و یا همان کود گلدهی استفاده کنید. کودهای تقویتکننده شکوفه با فرمولاسیون ویژه مؤثرترین تعادل مغذیها را ارائه میدهند. در این مطلب به بررسی نحوه استفاده از کود گلدهی خواهیم پرداخت.
این نوع کودها دارای پتاسیم و فسفر بیشتری هستند که برای گلدهی قوی ضروری هستند. این نوع کودها همچنین سرشار از اسیدهای آمینه، مواد معدنی کمیاب و مجموعهای از محرکهای آلی هستند که به پر کردن گیاهان شما و دفع ضعف، کمبودها و بیماریها کمک میکنند.
فهرست مطالب
- ۱ چگونگی استفاده از کود گلدهی
- ۲ چه مواد مغذی به شکوفه دادن گلها کمک میکند؟
- ۳ نسبت N-P-K برای رشد گل
- ۴ انواع کود برای گلدهی
- ۵ چگونه کود تقویتکننده گلدهی را خودتان بسازید؟
- ۶ زمان مناسب استفاده از کود گلدهی
- ۷ جمعبندی
- ۸ سؤالات متداول نحوه استفاده از کود گلدهی
- ۹ 1. آیا هنگام گلدهی باید کوددهی کنیم؟
- ۱۰ 2. چه زمانی از روز برای کود دادن به گلها بهتر است؟
- ۱۱ 3. آیا کود گلدهی تأثیر دارد؟
چگونگی استفاده از کود گلدهی
انتظار برای کوددهی نهالها تا زمانی که بهخوبی تثبیت شوند، کلید موفقیت آنها است. گیاهان ریز میتوانند به کود حساس باشند. هنگامیکه آنها ایجاد شدند، یک NPK با درصد فسفر بالاتر، ترکیب مناسبی از مواد مغذی را برای شکوفههای فراوان و شاخ و برگهای سرسبز فراهم میکند.
برای سبزیها گلدار، NPK نیتروژن بالاتر، باعث رشد قوی ریشه و ساختار گیاه در جوانی میشود. هنگامیکه جوانهها بسته شوند، فسفر بیشتر، از شکوفهها و میوههای سالم پشتیبانی میکند. برای شکوفههای اسیددوست، مطمئن شوید که کود گلدهی غنی از فسفر شما مقداری گوگرد دارد تا PH مناسب را برای آنها حفظ کند.
چه مواد مغذی به شکوفه دادن گلها کمک میکند؟
با چگونگی استفاده از کود گلدهی به طور کامل آشنا شدید. مطالعات نشان داده است که گیاهان بر اساس میزان نور خورشید، تشخیص میدهند که چه فصلی است. آنزیمها و پروتئینها تحریک میشوند تا رشد و تولید جوانه را افزایش یا کاهش دهند. شرایط آب و هوایی، دمای محیط و میزان نور خورشید در دسترس نیز بر عملکرد خوب گیاهان گلدار تأثیر میگذارد. با این حال، حتی اگر همه این عوامل عالی باشند، گیاهان بدون دسترسی به مواد مغذی حیاتی، شکوفههای بسیار کمی تولید میکنند. همه گیاهان برای رشد و شکوفایی به نیتروژن، فسفر و پتاسیم نیاز دارند. با این حال، فسفر چیزی است که تشکیل جوانه، میوه و دانهها را تحریک میکند که هدف اصلی در فرآیند تولیدمثلی یک گیاه گلدار است.
نسبت N-P-K برای رشد گل
گیاهان گلدار از نسبت NPK بهره میبرند که فسفر و پتاسیم بالاتری نسبت به نیتروژن دارد. برای گیاهان زینتی (و برخی سبزیها) یک نسبت NPK در طول فصل کافی است. نسبتی تقریباً ۱:۳:۲ که به ترتیب نشاندهنده درصد نیتروژن، فسفر و پتاسیم است. گیاهان میوهدار در مراحل مختلف رشد به یک ماده مغذی بیشتر از دیگری نیاز دارند. درختان میوه ده زمانی بهترین عملکرد را دارند اگر شروع نیتروژن بیشتری داده شود. سپس برای تنظیم جوانهها، به فسفر و پتاسیم بالاتر روی میآوریم.
انواع کود برای گلدهی
چهار دسته مختلف کود، گزینههای انعطافپذیری را برای کاربردهای مختلف و ترجیحات باغبانی ارائه میدهند که عبارتند از:
– جذب سریع: گزینههای محلول در مایع / آب جذب فوری مواد مغذی را ارائه میدهند که منجر به تسریع بهبود و رشد گیاه میشود.
– جذب آهسته: گرانولها و سنبلههای غلیظ جریان ثابتی از مواد مغذی را با خطر کم سوختگی گیاه در مدتزمان طولانی ارائه میدهند.
– ارگانیک: ساختهشده از مواد معدنی، مواد گیاهی و دو محصول حیوانی که حاوی مواد مغذی طبیعی و حیاتی است و میتواند به طور همزمان منجر به تغذیه گیاهان و بهبود حاصلخیزی خاک شود.
– غیر آلی: تولیدشده با مواد معدنی و شیمیایی که میتواند باعث افزایش سریع رشد شود. اما میتواند بهطور بالقوه خاک را آلوده کند و در طولانی مدت بر روی حاصلخیزی آن تاثیر بگذارد.
چگونه کود تقویتکننده گلدهی را خودتان بسازید؟
راههای مختلفی برای تهیه کود گلدهی وجود دارند؛ یکی این است که به سادگی یک کرم کمپوست نگه دارید و از آن برای کود دادن به گیاهان خود استفاده کنید. برای بهترین تولید چای کمپوست، به آنها مقدار زیادی ضایعات میوه و سبزیها، پوسته تخممرغ و بهخصوص پوست موز بدهید. اگر نمیتوانید در پرورش ورمیکال شرکت کنید، پوست موز و پوست تخممرغ را ذخیره و خشک کرده و آنها را با هم ترکیب کنید تا کود تقویتکننده شکوفه خود را بسازید.
زمان مناسب استفاده از کود گلدهی
زمان کود دهی به گیاهان گلدار به فرمول و روش مصرف کود شما بستگی دارد. به طور معمول، دانهها و سنبلههای آهسته رهش یک بار در بهار، به محض شروع ظاهر شدن اولین شاخههای جدید، استفاده میشوند. سپس، بار دوم (بازهم بسته به برند) در تابستان یا پاییز مورداستفاده قرار میگیرند.
گیاهان چندساله گلدار در زمستان نیازی به کوددهی ندارند؛ درحالیکه خواب هستند. حتی اگر آنها گونههای گلدار زمستانی باشند که فقط تا حدی خواب میروند.
تعداد دفعات کود دهی بین روشهای کاربرد متفاوت است. بهعنوانمثال، کود ارگانیک با توجه به اثر سریع زمین، هر ۴ هفته یکبار نیاز به استفاده مجدد دارد. فرمول آهسته رهش در مقابل اسپوما، که فقط بهیکبار در بهار و دوباره در پاییز نیاز دارد. گزینههای محلول در آب، باید هر دو هفته یکبار برای تغذیه مداوم استفاده شوند. همچنین، به دلیل شستشوی آب و مواد مغذی، تعداد دفعات کوددهی ممکن است برای گیاهان گلدانی بیشتر باشد.
جمعبندی
شکوفههای زیبا در طول فصل رشد تصادفی اتفاق نمیافتد. یک کود گلدهی خوب میتواند گلهای بزرگتر، بهتر و معطرتر را در گیاهان باغ شما ایجاد کند. تقویتکننده شکوفه مناسب برای گیاهان گلدار فرموله شده است و باید در زمان مناسب استفاده شود تا بهترین نتیجه را به دست آورد و به سیستم ریشه یا ساقه گیاه آسیب نرساند. اگر گیاهان در حال شکوفه دچار کمبود فسفر شوند، بهسادگی گلدهی خود را متوقف خواهند کرد؛ بنابراین به تغذیه گیاهان خود در طول فصل شکوفه دادن خود ادامه دهید.
سؤالات متداول نحوه استفاده از کود گلدهی
۱. آیا هنگام گلدهی باید کوددهی کنیم؟
این بستگی به نوع گیاه و چرخه گلدهی آنها دارد. اما درختان باید در بهار و قبل از ظاهر شدن جوانهها بارور شوند.
۲. چه زمانی از روز برای کود دادن به گلها بهتر است؟
کودهای مایع چه ارگانیک و چه مصنوعی، همیشه باید در ساعات خنکتر روز استفاده شوند. گرانولها و سنبلههای خشک را میتوان در هر زمان اعمال کرد.
۳. آیا کود گلدهی تأثیر دارد؟
وقتی از کود گلدهی بهطور متوالی استفاده شود، گیاه به بهترین نحوه بارور میشود و شروع به جوانه زدن میکند.