سرماخوردگی

نسخه گیاهی بسیار قوی تب بر کودکان در طب سنتی

عرق کاسنی برای رفع تب مفید است (طبع خنکی دارد)، که هم می‌توان آن را به آبی که قرار است بصورت پاشویه (با استفاده از عرق کاسنی ) و بدنشویه استفاده شود افزود و بر بدن پاشید و هم به شخص تب‌دار نوشاند.

هنگام بروز تب چه باید کرد؟

ارائه راهکارها و تدابیر مراقبتی در هنگام بروز تب ، درمان آن با طب سنتی

قطعاً برای همه شما نیز این اتفاق رخ داده است که خودتان یا اطرافیانتان، ناخوش و بیمار در رخت‌خواب افتاده‌اید،

تب کرده‌اید و هم‌زمان سرد و گرم‌تان شده است و تنها چیزی که در آن لحظه آرزو کرده‎اید این بوده است که هر چه سریعتر بهبود یابید و حال‌تان بهتر شود و هرچه سریعتر از شر این تب لعنتی خلاص شوید.

اما آیا با رژیم غذایی در هنگام بروز تب آشنایی دارید؟ آیا می‌دانید در هنگام بروز تب برای پایین آوردن آن چه باید کرد؟

از این رو ما در این پست ما سعی کرده‌ایم که شما را با نحوه برخورد با بیماری که دچار تب شده است و چند روش طبیعی جهت پایین آوردن تب، آشنا کنیم، پس ما همراه باشید.

تب کردن خیلی هم اتفاق بدی نیست …

البته این حرف را کسانی که دچار تب شده‌اند قبول ندارند، اما باید به آن‌ها بگوییم که تب اتفاق خوبی است چون:

تب‌کردن یعنی دفاع و عکس العمل طبیعی بدن در برابر عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی

یعنی یک نشانه‌ی خوب از این که سیستم ایمنی بدن به‌خوبی کار می‌کند.

یعنی بدن تلاش می‌کند بهبود پیدا کند.

تب چیست؟

تب یا دمای بالا محصول یا نشانه‌ی مشکلی در بدن است. این مشکل معمولاً عفونت است. تب‌های معمولی، معمولاً خطرناک نیستند و با استراحت در منزل و انجام روش‌های خانگی، قابل درمانند. ولی بسته‌ به سن، شرایط فیزیکی و دلیل به‌وجودآمدن تب، شاید برای درمان آن به دارو احتیاج باشد.

دمای بدن ما در شرایط عادی بین ۳۶.۵ و ۳۷.۵ درجه است اما در حالت تب به بالای ۳۸ درجه سانتی‌گراد می‌رسد. تب‌های معمولی معمولاً بی‌خطر بوده و با مراقبت و بدون مصرف دارو ظرف ۲ تا ۳ روز درمان می‌شوند؛ اما تب‌های بالا به همراه حالت تهوع و استفراغ باید حتما تحت نظر پزشک باشند.

چه عواملی باعث بروز تب می‌شوند؟

بیشتر تب‌ها به‌خاطر عفونت و التهاب و مابقی به دلایل غیرعفونی بروز می‌کنند و در کل می‌توانند ناشی از یکی از بیماری‌ها و عارضه‌های زیر باشند؛

بیماری آنفلوانزا و سرماخوردگی‌های مزمن که با چرک کردن گلو همراه هستند

آنژین (ﺩﺭﺩ ﻗﻔﺴﻪ ﺳﻴﻨﻪ ﻳﺎ ﺍﺣﺴﺎﺱ ﻧﺎﺧﻮﺷﺎﻳﻨﺪ ﺩﺭ ﺳﻴﻨﻪ)

ذات الریه

وجود تومور

مصرف برخی از داروها

مهم: یکی از علائم ویروس کرونا تب و لرز است.

نشانه‌های بروز تب

احساس سرما و لرز

سوزش چشم

گوش درد

بی اشتهایی

دهیدراته شدن

ضعف و دردهای عضلانی

تعریق زیاد

احساس تشنگی

هنگام بروز تب چه باید کرد؟

اگر می‌خواهید تب هر چه زودتر فروکش کند و حال بیمار خوب شود، باید خود بیمار یا مراقب او، در صورتی که تب از نوع معمولی و بی‌خطر است، اقدام به انجام راهکارهای زیر نماید

اگر مشکوک به تب هستید، در وهله اول با دماسنج دمای بدن خود را اندازه گیری کنید، اگر دما بیش از ۳۷.۵ درجه بود نشان می‌دهد که شما تب دارید.

پس به علت داشتن تب لباس زیاد نپوشید و خود را با پتو نپوشانید، این کار از پایین‌آمدن تب جلوگیری می‌کند یا حتی آن را بالاتر می‌برد. درعوض از یک لایه لباس نازک و یک پتوی نازک برای خوابیدن استفاده کنید.

دمای اتاق را در حد معمولی نگه دارید.

اما اگر دچار لرز هستید، باید لباس گرم پوشیده تا لرز تمام شود سپس دوباره لباس سبک به تن کنید.

اگر تب زیاد بالا نبود، با این روش‌ها می‌توانید تب را پایین بیاورید: استراحت کردن، پاشویه کردن (در صورت نداشتن لرز)، مصرف مایعات زیادی، خوردن غذاهای کم‌نمک و کم‌ادویه، استفاده از پروبیوتیک‌ها، گرفتن دوش آب ولرم و نپوشیدن لباس زیاد و درنهایت استفاده از تب بُرها

اما اگر دمای بدن بیمار بعد از گذشت چند ساعت و نهایتاً بعد از سه روز نه تنها پایین نیامده بلکه بالاتر هم رفت، حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

باید و نبایدهای خوراکی (خوردن و آشامیدن)

اگر در مدتی که فرد دچار تب و بیحالی شده است، بیمار و اطرافیانش به دقت به دستورات لازمه عمل کنند، بیماری به زودی با همین نکات مراقبتی و رژیم غذایی که در ادامه ذکر خواهد شد، بهبود یافته و ریشه‏‌ کن مى‏‌شود:

دهیدراته شدن و کاهش میزان آب بدن یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی است که برای یک بیمار تب‌دار اتفاق می‌افتد، بنابراین در این دوران، باید بیمار زیاد آب و

آبمیوه‌هایی چون آب لیمو، پرتقال شیرین و نیز آب هندوانه بنوشد که علاوه بر رفع بی آبی بدن، سموم خون نیز دفع گردد.

از مصرف غذاهای خام و نان‌های سفید پرهیز شده و به جای آن غذاهای کاملاً پخته و غلات سبوس‌دار در برنامه غذایی‌ بیمار گنجانده شود.

ابتلا به یبوست در هنگامی که دچار تب شده‌اید، می‌تواند باعث تشدید تب شود. به همین دلیل بهتر است حتماً سوپ مرغ و خوراکی‌ها و میوه‌های ملین مانند کیوی و انجیر مصرف گردد.

مصرف خوراکی‌های حاوی ویتامین E می‌تواند تا حد قابل‌ملاحظه‌ای باعث کاهش تب، تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سریع‌تر بیماری شود.

هرچقدر بیشتر، بهتر و سریع‌تر سیستم دفاعی بدنتان را در برابر عوامل بیماری‌زا تقویت کنید، زودتر از شر بیماری خلاص خواهید شد. مصرف حجم مناسبی

از خوراکی‌های حاوی ویتامین C می‌تواند تأثیر چشمگیری در افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و بهبود بیماری داشته باشد.

مصرف زردآلو، مارچوبه، جگر سیاه، کلم بروکلی، طالبی، هویج، ذرت، انبه، گوجه‌فرنگی، گریپ‌فروت صورتی، هندوانه و هلو به عنوان منابع خاوی بتاکاروتن در کاهش تب مؤثر است.

مصرف متعادل خوراکی‌های حاوی روی (زینک) مانند تخم مرغ، غذاهای دریایی، غلات سبوس دار و … نیز می‌تواند باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و کاهش شدت علائم سرماخوردگی و میزان تب بشود.

در هنگام بروز تب، دمای بالای بدن باعث افزایش تعریق و تبخیر آب می‌شود، بنابراین مصرف نکردن خوراکی‌های مدری مانند چای، قهوه و … که حجم ادرار را افزایش و میزان آب دفع‌شده از بدن را بالا می‌برند، موثر است.

از مصرف شکر و خوراکی‌های شیرینی مانند نوشابه‌های گازدار، آب‌میوه‌های صنعتی حاوی شکر، عسل و قند که قدرت مبارزه گلبول‌های سفید خون را کاهش می‌دهند، پرهیز شود.

دورخوراکی‌هایی چون شیر و انواع لبنیات خصوصاً از نوع فله‎ای، میوه‌های با پوست، سبزی‌های خام، غذاهای سرخ‌کردنی، چرب و سرشار از کلسترول نوشیدنی‌های گازدار و مدّر مانند ماءالشعیر و تنقلات شور مانند چیپس و پفک را خط بکشید.

توصیه‌ های طب سنتی برای کنترل تب

در صورت ابتلاء به تب، به اندازه کافی استراحت صورت گیرد تا بدن فرصت ترمیم را پیدا کند و بهبود یابد.

مایعات زیادی به بیمار داده شود، از آب و آبمیوه‌های طبیعی رقیق شده با آب استفاده گردد. مایعات می‌توانند سموم را دفع کنند، دفع سموم می‌تواند فرایند درمان را سرعت ببخشد. آب‌ نارگیل آب‌رسان خیی خوبی است. همچنین دمنوش‌های گیاهی مانند چای نعنا و بابونه عالی هستند.

در زمان تب و لرز استحکام نکنید. استحمام باعث لرز می‌شود و لرز باعث بالا رفتن دوباره دمای بدن می‌گردد.

اگر بیمار علاوه بر تب؛ گلودرد، سرفه، گوش درد یا دیگر مشکلات را هم بیان می‌کند، احتمالاً دچار سرماخوردگی شدید شده است.

اگر بیمار برای مدتى از خوردن غذا محروم شود و در عوض مایعات زیاد مصرف کند، چندان هم بد نیست، درست است متحمل گرسنگی می‌شود اما در عوض بهبود می‌یابد،

در واقع امساک (نخوردن غذا) باعث سوختن فضولات بدن و اعضاء و احشاء و غدد بدن می‌گردد و فعالیت نوینى را در سلول‏‌هاى بدن فراهم می‌سازد.

نسخه گیاهی رفع تب با طب سنتی


عرق کاسنی برای رفع تب مفید است (طبع خنکی دارد)، که هم می‌توان آن را به آبی که قرار است بصورت پاشویه (با استفاده از عرق کاسنی ) و بدنشویه استفاده شود افزود و بر بدن پاشید و هم به شخص تب‌دار نوشاند.
پاشویه با استفاده سرکه انگور یا سیب طبیعی مخلوط کنید بعد از بیست دقیقه تب کاهش پیدا می‌ کند.
جوشانده گل ختمی و پنیرک و ریشه کاسنی دو وعده مصرف شد

مصرف آب سیب تازه باعث کاهش تب می‌‌شود.

یک دستمال را به سرکه سیب آغشته کنید و روی پیشانی یا معده بگذارید، تب را فرو می‌نشاند.


مشاوره با پزشک معالج

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز