بیماریهای کبد

نسخه گیاهی سنگ کیسه صفرا

سنگ کیسه صفرا ممکن است به دلایل مختلفی مانند تغلیظ صفرا یا کم شدن تخلیه آن ایجاد شود. بسیاری از این سنگ‌ها بدون نیاز به جراحی قابل درمان هستند. در این مقاله، علل، علائم، و روش‌های درمان سنگ‌های صفراوی در طب سنتی به صورت مفصل و با زبانی ساده بیان می‌شود.

سوالاتی که قبل از مطالعه باید به آن‌ها فکر کنید:

  1. آیا من علائم سنگ صفراوی دارم؟
  2. آیا رژیم غذایی من پرچرب است؟
  3. آیا مصرف داروهای هورمونی می‌تواند به تشکیل سنگ‌های صفراوی کمک کند؟
  4. آیا روش‌های درمانی طبیعی برای من مؤثر خواهند بود؟

درمان سنگ کیسه صفرا در طب سنتی: بدون جراحی، فقط با درمان‌های طبیعی

«بسیاری از سنگ‌های صفراوی بدون نیاز به جراحی و تنها با استفاده از دارو درمان می‌شوند.
این جملات را در حالی می‌نویسم که چندی قبل، یکی از اقوام نسبتاً نزدیک خود را که به اصرار پزشکان معالج و علیرغم بیماری قلبی، برای درمان سنگ کیسه صفرا اقدام به جراحی کرده بود را به آسانی از دست دادیم.»

کیسه صفرا چیست؟ صفرا چه کارهایی انجام می‌دهد؟

کیسه صفرا یک کیسه کوچک است که زیر کبد قرار گرفته و صفرا را از کبد دریافت کرده و آن را در خود ذخیره می‌کند. صفرا در واقع یک مایع زرد رنگ است که به هضم چربی‌ها کمک می‌کند. این ماده، شامل اسیدهای صفراوی و کلسترول است که به تنظیم سطح کلسترول خون نیز کمک می‌کند.

صفرا و طب سنتی

در طب سنتی، صفرا فقط به هضم چربی‌ها کمک نمی‌کند؛ بلکه این خلط، باعث حرکت دیگر اخلاط بدن می‌شود و به تنظیم حرکات روده، تولید حرارت و حتی بروز برخی واکنش‌های هیجانی مانند خشم هم کمک می‌کند.


سنگ کیسه صفرا چیست و چرا به وجود می‌آید؟

سنگ‌های صفراوی از تجمع صفرا در کیسه صفرا تشکیل می‌شوند که به دلیل تغلیظ شدن صفرا، این ماده تبدیل به قطعات جامد می‌شود. در واقع، زمانی که صفرا بیش از حد غلیظ شود، می‌تواند به سنگ‌های صفراوی تبدیل شود.

علل تشکیل سنگ کیسه صفرا

غلیظ بودن اولیه صفرا: صفرا ممکن است از ابتدا غلیظ باشد و به همین دلیل، احتمال تشکیل سنگ در آن بیشتر است. کلسترول اصلی‌ترین ماده‌ای است که باعث تشکیل سنگ‌های صفراوی می‌شود. چاقی و مصرف غذاهای چرب، تخم‌مرغ و سایر موارد می‌توانند این مشکل را تشدید کنند.

کم شدن میزان تخلیه کیسه صفرا: اگر کیسه صفرا به موقع صفرا را تخلیه نکند، صفرا غلیظ شده و احتمال تشکیل سنگ افزایش می‌یابد. برخی علل این مشکل عبارتند از:

  • جراحی‌های شکمی
  • سوختگی‌ها
  • بارداری
  • رژیم‌های غذایی سخت
  • مصرف قرص‌های ضد بارداری

انواع سنگ‌های صفراوی

سنگ‌های کلسترولی: حدود ۷۵% سنگ‌های صفراوی را این نوع سنگ‌ها تشکیل می‌دهند. در این حالت، کلسترول در صفرا بیش از حد اشباع شده و کریستال‌های میکروسکوپی تشکیل می‌دهند که در نهایت به سنگ تبدیل می‌شوند.

سنگ‌های رنگدانه‌ای یا پیگمانی: این نوع سنگ‌ها تنها ۲۵% سنگ‌های صفراوی را تشکیل می‌دهند. عواملی مانند سیروز، عفونت‌های مزمن، و ژنتیک می‌توانند در ایجاد این نوع سنگ‌ها نقش داشته باشند.


علائم سنگ‌های صفراوی چیست؟

اغلب سنگ‌های صفراوی بدون علامت هستند، اما زمانی که سنگ‌ها مجرای صفراوی را مسدود کنند، علائم زیر ظاهر می‌شود:

  • دردهای شکمی: درد در سمت راست شکم که ممکن است به پشت یا شانه‌ها نیز منتقل شود.
  • سوء هاضمه: احساس سنگینی و نفخ بعد از خوردن غذاهای چرب.

این علائم معمولاً با خوردن غذاهای چرب یا سنگین تشدید می‌شود.


تشخیص سنگ کیسه صفرا

بهترین روش برای تشخیص سنگ کیسه صفرا سونوگرافی است که در بیش از ۹۵% موارد دقیق است. اما در طب سنتی، حتی اگر شما دچار سوء هاضمه یا مشکل معده باشید، با درمان‌های طبیعی نیز می‌توانید از مشکلات کیسه صفرا رهایی یابید.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز