واریس چیست؟
واریس به رگهای سطحی بزرگشده و برجستهای گفته میشود که معمولاً در پاها دیده میشوند. این رگها بعد از مدت زیادی ایستادن، بیشتر مشخص میشوند و گاهی اوقات هنگام دویدن باعث درد نمیشوند، اما وقتی علامتدار میشوند، بیشتر افراد از درد پا شکایت دارند، نه از درد زانو. یکی از روشهای طبیعی برای درمان واریس، مصرف خاکشیر است.
علت ایجاد واریس
در واریس، معمولاً ضعف در سیاهرگها (رگهایی که خون را به سمت قلب میبرند) باعث میشود که خون به درستی جریان پیدا نکند. این ضعف باعث میشود که رگها به تدریج گشاد شوند و روی هم پیچیده شوند که میتواند باعث مشکلاتی مثل درد و ناراحتی هنگام راه رفتن شود.
نظریه طب سنتی درباره واریس
پزشکان قدیم علت واریس را به سودا نسبت میدادند. به گفته آنها، سودا سه نوع مختلف دارد:
- سودای سنگین و ثقیل که به قسمتهای پایین بدن میرود و باعث بروز بیماریهایی مثل واریس، بواسیر یا داءالفیل میشود.
- سودای رقیق و محلول در خون که در بدن پراکنده شده و باعث بروز بیماریهای مختلف میشود. این نوع سودا معمولاً به مغز و اعصاب آسیب میزند و مشکلات ذهنی و عصبی به وجود میآورد.
- سودای بسیار رقیق که مثل بخار از پوست خارج میشود و باعث عوارضی مانند خارش، اگزما و دیگر مشکلات پوستی میشود.
درمان واریس در طب سنتی
برای درمان واریس، پزشکان قدیم از داروهای ضد سودا استفاده میکردند. یکی از معروفترین داروهایی که توصیه میشد، افتیمون شامى بود که به عنوان قویترین داروی ضد سودا شناخته میشد. در مواقعی که درمانهای گیاهی جواب نمیدادند، پزشکان اقدام به عمل جراحی میکردند و رگهای آسیبدیده را بریده و جدا میکردند.