گل آنتوریوم یکی از گونههای قدیمی موجود در زمین است که در حال حاضر بیش از ۸۰۰ گونه مختلف از آن وجود دارد. نژاد این گل به کشورهایی مانند مکزیک، آمریکا، آرژانتین و اروگوئه میرسد.
بااینحال به دلیل تنوع رنگی بسیار بالایی که دارد در میان جهانیان محبوب شده است. گل آنتوریوم در میان ملتهای مختلف به نام گل فلامینگو و گل جادویی شناخته میشود.
در این مقاله میخواهیم درباره شرایط نگهداری گل آنتوریوم صحبت کرده و بهترین شرایط را برای نگهداری از این گل معرفی کنیم.
فهرست مطالب
- ۱ درباره گیاه آنتوریوم
- ۱.۱ شرایط نگهداری گل آنتوریوم
- ۱.۲ نور مناسب آنتوریوم
- ۱.۳ میزان آبیاری گیاه آنتوریوم
- ۱.۴ خاک و کوددهی
- ۱.۵ دما و رطوبت
- ۱.۶ بیماری ها و آفات
- ۱.۷ تکثیر گیاه آنتوریوم
- ۱.۸ هرس کردن
- ۱.۹ نتیجه گیری
- ۱.۱۰ سوالات متداول شرایط نگهداری گل آنتوریوم
- ۱.۱۱ چرا برگهای آنتوریوم پژمرده میشوند؟
- ۱.۱۲ عوامل موثر در گلدهی آنتوریوم چیست؟
- ۱.۱۳ در چه زمانی باید گلدان آنتوریوم را تعویض کرد؟
درباره گیاه آنتوریوم
این گیاه دارای برگهای زینتی و رنگارنگ است و حالتی براق و چرمی شکل دارد. همچنین عدهای معتقد هستند که گیاه آنتوریوم نماد خوششانسی است. به همین دلیل از آن در خانه نگهداری میکنند.
این گل دارای تنوع رنگی بالایی است و میتوان رنگهای قرمز، زرد، نارنجی، صورتی، سفید و سبز را در میان گونههای مختلف آن پیدا کرد.
گیاه آنتوریوم یکی از انواع گیاهان سمی است و باید از دسترس کودکان و حیوانات خانگی به دور نگهداشته شود. افرادی که دارای پوست حساسی هستند باید در زمان نگهداری از این گیاه از دستکش استفاده کنند.
به خاطر داشته باشید که خوردن ناآگاهانه این گیاه میتواند منجر به مرگ شود. بنابراین باید از کودکان و حیوانات خانگی در برابر این گیاه محافظت کرد.
شرایط نگهداری گل آنتوریوم
نور مناسب آنتوریوم
نور غیرمستقیم خورشید بهترین نوع نور برای آنتوریوم است. قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم خورشید باعث ایجاد سوختگی بر روی برگهای این گیاه خواهد شد.
بااینحال نمیتوان این گیاه را در یک محیط تاریک نگهداری کرد. برای نگهداری از آنتوریوم باید نور کافی و غیرمستقیم برای آن فراهم شود.
همچنین میتوان از نورهای مصنوعی در مناطق کمنور بهره گرفت. در این حالت باید هرروز ۹ ساعت گیاه را در زیر لامپهای فلورسنت قرار داد.
میزان آبیاری گیاه آنتوریوم
گیاه آنتوریوم به آبیاری زیادی نیاز ندارد. در فصلهای گرم سال تنها کافی است که هفتهای دو بار به آنتوریوم آب بدهید. اما تعداد دفعات آبیاری را در فصلهای سرد میتوانید به هفتهای یکبار نیز کاهش دهید.
تنها شرط مهم در آبیاری آنتوریوم این است که همواره خاک آن را مرطوب نگهداشته و اجازه خشک شدن به آن ندهید. بهعلاوه آبیاری بیشازاندازه نیز برای این گیاه مضر است. برگهای آنتوریوم در اثر دریافت آب زیاد زرد میشوند. کمبود آب نیز میتواند رنگ برگها را به قهوهای تغییر دهد.
خاک و کوددهی
خاک گیاه آنتوریوم باید دارای زه کشی باشد. بهاینترتیب میتواند فضای کافی برای تنفس گیاه را فراهم کند. شما میتوانید خاک گلدان ارکیده را با مقدار شن، زغالسنگ و خزه مخلوط کرده و خاک مناسب را برای آنتوریوم به دست آورید.
معمولا خاکها و کودهای آماده برای این گیاه مشکلی را ایجاد نمیکنند. همچنین خاکبرگ و خاک چوب نیز برای این گیاه مناسب هستند.
کود مناسب برای آنتوریوم کودی است که فسفر زیادی در ترکیبات خود داشته باشد. شما میتوانید کود را تهیه کرده و با آب رقیق کنید. این محلول رقیقشده را میتوانید هفتهای یکبار به گیاه خود بدهید.
تقریبا هر دو سال یکبار باید خاک گلدان آنتوریوم را تعویض کنید. بهعلاوه در هر بار تعویض باید قطر گلدان جدید حداقل ۵ سانتیمتر از قطر گلدان قبلی بزرگتر باشد.
دما و رطوبت
دمای مناسب برای زنده ماندن گیاه آنتوریوم بین ۱۸ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است. همانطور که گفتیم این گیاه عاشق رطوبت است و هرگز نباید خاک آن خشک نگهداشته شود. اگر در جایی زندگی میکنید که آبوهوای خشکی دارد، بهتر است برای آنتوریوم از یک دستگاه مرطوبکننده هوا کمک بگیرید.
بیماری ها و آفات
ازجمله مهمترین آفاتی که ممکن است به گیاه آنتوریوم آسیب بزنند، شته، شپشک، کنه و مگس سفید هستند. این آفات به گیاه آنتوریوم حمله کرده و باعث از بین رفتن گیاه میشوند. برای از بین بردن این آفات میتوانید از روغنهای مخصوص باغبانی یا صابون استفاده کنید.
تکثیر گیاه آنتوریوم
برای تکثیر گیاه آنتوریوم میتوان از دو روش قلمه و تقسیم ریشه استفاده کرد. برای تکثیر آنتوریوم از روش تقسیم ریشه باید گیاه را از گلدان خارج کرده و تعدادی از ریشههای جوان گیاه را جدا کنید.
ریشههای جداشده را در یک گلدان دیگر بکارید. اگر گیاه آنتوریوم شما دارای ریشههای انبوهی است میتوانید از این روش برای کاشت چندین گلدان دیگر استفاده کنید.
برای تکثیر آنتوریوم به روش قلمه زدن باید یک قیچی یا چاقوی تیز و تمیز داشته باشید. با استفاده از این ابزار باید حداقل ۱۵ سانتیمتر از ساقه را جدا کرده و در یک گلدان سفالی با قطر حداقل ۲۵ سانتیمتر بکارید.
دقت کنید ساقهای که جدا میکنید باید حداقل ۲ یا ۳ برگ داشته باشد. برای کاشت قلمه باید سهچهارم گلدان را خاک ریخته و حفرهای به عمق ۸ سانتیمتر در وسط آن ایجاد کنید. باید دقت کنید که خاک هرگز روی برگها را نپوشاند. بهعلاوه باید خاک اطراف قلمه را با دست فشار دهید تا قلمه در خاک مستقر شود.
هرس کردن
پیش از هرس کردن گیاه باید یک قیچی باغبانی و یک اسپری آب آماده کنید. برگهای زرد و پژمرده گیاه را با قیچی جدا کنید. اگر متوجه شدید که یک ساقه دارای چند برگ پژمرده و زرد است، باید ساقه را کاملا از گیاه جدا کنید تا گیاه انرژی لازم را برای رشد خود به دست بیاورد.
تمامی برگهای پژمرده و ساقههایی را که به نظر بیشازحد رشد کرده و نامتقارن هستند، جدا کنید و سپس گیاه را با اسپری آب مرطوب نمایید.
نتیجه گیری
گیاه آنتوریوم گیاهی رطوبت دوست است. به همین دلیل خاک این گیاه همواره باید مرطوب نگهداشته شود. اما هرگز نباید در آبیاری آن زیادهروی کرد.
بهعلاوه این گیاه نیاز به نور غیرمستقیم خورشید دارد و میتوان آن را در خاکهای آماده کاشت. برای تکثیر گیاه آنتوریوم میتوان از دو روش قلمه زدن و تکثیر ریشه استفاده کرد.
سوالات متداول شرایط نگهداری گل آنتوریوم
چرا برگهای آنتوریوم پژمرده میشوند؟
کوددهی بیشازحد، آبیاری فراوان، نور مستقیم، آفات و شتهها
عوامل موثر در گلدهی آنتوریوم چیست؟
خاک و زه کشی مناسب، نور کافی و غیرمستقیم خورشید، دمای مناسب بین ۲۱ تا ۲۹ درجه سانتیگراد، رطوبت مناسب، کوددهی کافی، تعویض مرتب گلدان
در چه زمانی باید گلدان آنتوریوم را تعویض کرد؟
بیرون زدن ریشهها از خاک، بیحال بودن گیاه، پس از دوران گلدهی در زمستان