گیاهان آپارتمانی

نگهداری گیاه اسطوخودوس در گلدان

گیاه اسطوخودوس زاده مناطق خشک است، پس ذاتا برای نگهداری از گیاه اسطوخودوس به آبیاری زیادی نباید بپردازید؛ چه بسا آبیاری زیاد ممکن است باعث پوسیدگی ریشه آن شود و گیاه را از بین ببرد. قبل از هر بار آبیاری دقت کنید که حداقل تا عمق دو سانتی‌متری خاک خشک باشد.

نحوه صحیح نگهداری از گیاه اسطوخودوس در گلدان

نحوه نگهداری اسطوخدوس

اسطوخودوس یا گیاه لاوندر(Lavender) در دسته نعناها قرار دارد. این گیاه به شکل بوته‌های کوچک حدودا نیم متری است که از سرشاخه‌های برگ‌دار و گل‌دار آن استفاده می‌شود. گل‌های اسطوخودوس به رنگ‌های آبی تا قرمز سیر و بنفش یافت می‌شوند و علاوه بر مصارف درمانی، از آن‌ها برای اسانس گیری نیز استفاده می‌شود؛ در ادامه به نگهداری گیاه اسطوخودوس در گلدان به طور کامل پرداخته ایم.

این گیاه خواص و فواید بسیار زیادی دارد و استفاده از آن آرامش و جسم و روح را به دنبال خواهد داشت. گل‌های اسطوخودوس بسیار زیبا و خوشبو هستند و در شرایط دمایی گرم و خشک رشد می‌کنند. این گیاه برای سرزنده بودن و شکوفه دادن نیاز به رسیدگی و توجه زیادی دارد. در ادامه این مقاله به نحوه نگهداری صحیح از این گیاه خواهیم پرداخت.

روش های نگهداری از گیاه اسطوخودوس

برای کاشت و پرورش گیاه اسطوخودوس در ابتدا باید از میان ۴۵ نوع و صدها مدل تنوع این گیاه، یکی را انتخاب کنید که با شرایط دمایی منطقه زندگی شما سازگاری داشته باشد. گیاه اسطوخودوس قادر است به‌خوبی خشکی هوا را تحمل نماید؛ اما در تحمل سرما زیاد موفق نیست.

این گیاه عمر خوبی داشته که تا ۱۰ الی ۱۵ سال طول می‌کشد. همچنین این گیاه خوش‌بو و زیبا در زادگاه خودش قادر است تا ارتفاع ۱ یا ۲ متر رشد کند. این گیاه چون متولد مدیترانه است؛ آفتاب داغ و خاک نیمه‌خشک می‌طلبد. پس در منطقه مرطوب و سایه انتظار رشد بسیاری زیادی از آن نداشته باشید.

نور مورد نیاز اسطئخدوس

گیاه اسطوخودوس را بهتر است در گلدان بکارید، در این صورت می‌توانید به هنگام خنک شدن هوای منطقه، آن را به داخل منزل ببرید. این گیاه نیاز دارد تا روزانه ۸ ساعت آفتاب بگیرد پس حتما آن را جلوی پنجره‌های آفتاب‌گیر خانه قرار دهید تا گل‌های زیبای آن شکوفا شوند.

نگهداری گیاه اسطوخودوس در گلدان با آبیاری صحیح

گیاه اسطوخودوس زاده مناطق خشک است، پس ذاتا برای نگهداری از گیاه اسطوخودوس به آبیاری زیادی نباید بپردازید؛ چه بسا آبیاری زیاد ممکن است باعث پوسیدگی ریشه آن شود و گیاه را از بین ببرد. قبل از هر بار آبیاری دقت کنید که حداقل تا عمق دو سانتی‌متری خاک خشک باشد.

بسته به شرایط آب و هوای منطقه شما می‌توانید یک یا دو هفته یک بار به اسطوخودوس خود آب دهید. نوع آبی که به گیاه می‌دهید تفاوتی ندارد، این گیاه آب شور را نیز به‌راحتی می‌تواند تحمل کند.

شرایط دمایی مناسب

گیاه اسطوخودوس قادر است تا دمای ۱۵ درجه را تحمل کند و سالم بماند، اما در فصل بهار که هنگام شکوفایی و رویش مجدد آن است؛ باید در مکان گرم‌تری قرار بگیرد. چنانچه به همین صورت مراقبت شود تا سالیان سال سالم باقی می‌ماند.

هرس کردن ساقه های اسطوخودوس چگونه است؟

برای گلدهی بیشتر، بهتر و زیباتر این گیاه هر سال بهار باید آن را هرس کرد. هر سال باید تا یک‌دوم طول ساقه‌ها را هرس کرد با این کار در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوا شما می‌توانید تا ۱۰ سال عمر اسطوخودوس خود را افزایش دهید.

رطوبت مورد نیاز لاوندر

یکی از عواملی که می‌توان عمر اسطوخودوس را تا میزان بسیار زیادی کاهش دهد؛ رطوبت است. چنانچه مکانی که گیاه را در آن نگه‌داری می‌کنید مرطوب باشد؛ عمر اسطوخودوس شما به یک سال کاهش پیدا می‌کند.

خاک برای گیاه اپارتمانی اسطوخودوس

خاکی مناسب کاشت اسطوخودوس است که بسیار سبک باشد و بتواند به‌سرعت آب را از خود عبور دهد. خاک‌های مناسب برای این گیاه آهکی و رسی هستند و معمولا باید PH آن‌ها کمی بیشتر از ۷ باشد.

ویژگی‌های گلدان برای نگهداری از گیاه اسطوخودوس

توجه داشته باشید که گیاه اسطوخودوس در شرایط مناسب می‌تواند به اندازه یک درختچه رشد کند؛ پس اگر قصد دارید آن را در گلدان بکارید، بهتر است از گلدان‌های سایز بزرگ استفاده کنید تا بعد از رشد گیاه به مشکل نخورد. گلدان‌های ۳۰ یا ۴۰ سانتی برای کاشت این گیاه مناسب هستند. اگر گلدان انتخابی شما تنها یک سوراخ تخلیه دارد؛ بهتر است خودتان چند سوراخ دیگر نیز به آن اضافه کنید.

برای کاشت این گیاه در گلدان باید حدود ۲ الی ۵ سانتی‌متر از کف گلدان را با ماسه پر کنید و مطمئن شوید که ماسه‌ها از سوراخ‌های تخلیه خارج نمی‌شوند.

تکثیر اسطوخدوس

بهترین روش برای تکثیر گیاه اسطوخودوس، قلمه زدن است. در فصل پاییز شما باید قلمه را تهیه کنید و در پاییز و زمستان آن را در ماسه بکارید. قلمه در ماسه کاشته شده را به مدت ۳ الی ۴ ماه در گلخانه نگهداری کنید. پس از گذشت این مدت، قلمه‌ها ریشه‌دار می‌شوند و شما می‌توانید آن‌ها را در زمین یا گلدان بکارید.

نحوه برداشت گیاه لاوند

گیاه اسطوخودوس از اواخر بهار شروع به گلدهی می‌کند؛ پس بهترین زمان برداشت گل‌های این گیاه از اوایل تیر ماه تا اواسط مرداد ماه است. توجه داشته باشید که گل‌هایی که کاملا باز شده‌اند؛ بیشترین عطر و بو را دارند و چون هفت یا هشت روز فقط در این مرحله هستند، نمی‌توان در سطح وسیع در این مدت کوتاه اقدام به برداشت کرد. پس بهتر است از همان ابتدای گلدهی عملیات برداشت انجام شود.

سخن پایانی

در این مقاله با نحوه نگهداری از گیاه اسطوخودوس آشنا شدیم. عواملی مانند آبیاری، نور خورشید، دما و رطوبت قادرند تا بیشترین تاثیر را بر گیاه اسطوخودوس بگذارند و باعث کوتاهی عمر آن شوند. این گیاه در هوای سرد و مرطوب کوتاه‌ترین عمر را خواهد داشت.
پس چنانچه در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که زمستان‌های سردی دارد؛ باید گیاه اسطوخودوس خود را به داخل منزل یا گاراژ منتقل کنید تا از بین نرود. این گیاه روزانه ۸ ساعت به نور خورشید نیاز دارد تا رشد و گلدهی خوبی داشته باشد. گیاه اسطوخودوس خواص درمانی بسیار زیادی دارد. همچنین رایحه بسیار خوش این گیاه باعث شده تا دوستداران بسیار زیادی داشته باشد.

سوالات متداول نگهداری گیاه اسطوخودوس در گلدان

برای نگهداری از گیاه اسطوخودوس به چه نکاتی باید توجه داشته باشید؟

به طور کلی برای نگهدرای کردن از گیاه اسطوخودوس باید به گلدان گیاه خود، نحوه آبیاری، هرس کزدن ساقه های گیاه، خاک و نحوه آبیاری آن توجه بسیار زیادی داشته باشید.

چه روش هایی برای تکثیر گیاه اسطوخدوس وجود دارد؟

برای تکثیر کردن گیاه اسطوخودوس می‌توانید به کاشت بذر این گیاه و یا قلمه زنی بپردازید.

منبع :

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز

لینک کوتاه خبر:

https://digiberuz.ir/?p=13065

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز :

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز