فهرست مطالب
۱۰ پرسش و پاسخ کاربران در مورد ویتامینها
۱. سؤال: ویتامینها چه نقشی در بدن دارند؟
پاسخ: ویتامینها به بدن کمک میکنند تا به درستی کار کند، سیستم ایمنی را تقویت میکنند و از ابتلا به بیماریها جلوگیری میکنند.
۲. سؤال: چه تفاوتی بین ویتامینهای محلول در آب و چربی وجود دارد؟
پاسخ: ویتامینهای محلول در آب مانند ویتامین C در آب حل میشوند و باید روزانه مصرف شوند. ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین D در چربی ذخیره میشوند.
۳. سؤال: کمبود ویتامینها چه عوارضی دارد؟
پاسخ: کمبود ویتامینها میتواند باعث مشکلاتی مانند ضعف استخوانها، کمخونی، خستگی، و مشکلات پوستی شود.
۴. سؤال: برای افزایش ویتامین C باید چه کار کنیم؟
پاسخ: برای افزایش ویتامین C میتوانید میوههای مرکباتی مانند پرتقال، لیمو، و توت فرنگی مصرف کنید.
۵. سؤال: آیا همه افراد به ویتامین D نیاز دارند؟
پاسخ: بله، به ویژه افراد مسن، کسانی که در مناطق کم نور زندگی میکنند، یا کسانی که کمتر در معرض نور خورشید قرار میگیرند، به ویتامین D نیاز بیشتری دارند.
۶. سؤال: چطور میتوانم ویتامین B12 را به راحتی دریافت کنم؟
پاسخ: ویتامین B12 بیشتر در گوشت، مرغ، ماهی و تخممرغ یافت میشود.
۷. سؤال: آیا ویتامینها باید از مکملها مصرف شوند؟
پاسخ: در بیشتر مواقع، ویتامینها باید از طریق غذاهای طبیعی دریافت شوند. تنها در صورت نیاز پزشک، ممکن است مصرف مکملها توصیه شود.
۸. سؤال: ویتامین E چه فوایدی دارد؟
پاسخ: ویتامین E به عنوان یک آنتیاکسیدان به حفاظت از سلولها کمک میکند و برای سلامت پوست مفید است.
۹. سؤال: چگونه میتوانم ویتامین A را در رژیم غذایی خود بگنجانم؟
پاسخ: ویتامین A در مواد غذایی مانند هویج، کدو تنبل، و سبزیجات سبز برگ یافت میشود.
۱۰. سؤال: آیا مصرف بیش از حد ویتامینها ضرر دارد؟
پاسخ: بله، مصرف بیش از حد برخی ویتامینها مانند ویتامین A و D میتواند باعث مشکلات سلامتی شود.
۵ نکات ضروری برای مصرف ویتامینها
- تنوع در رژیم غذایی: برای دریافت تمام ویتامینها، رژیم غذایی متنوعی شامل میوهها، سبزیجات، پروتئینها و غلات داشته باشید.
- نور خورشید: برای دریافت ویتامین D، روزانه ۱۵-۳۰ دقیقه در معرض نور خورشید قرار بگیرید.
- مصرف غذاهای غنی از ویتامینها: مواد غذایی مانند ماهی، تخممرغ، لبنیات و سبزیجات سبز برگ، منابع خوبی از ویتامینها هستند.
- مراجعه به پزشک: اگر فکر میکنید دچار کمبود ویتامین هستید، با پزشک مشورت کنید تا آزمایشهای لازم انجام شود.
- مصرف متعادل: مصرف ویتامینها به اندازه و متعادل مهم است. مصرف بیش از حد برخی ویتامینها میتواند مضر باشد.
۱۰ پرسش و پاسخ کاربران در مورد ویتامینهای صیفیجات
۱. سؤال: چرا باید صیفیجات را در رژیم غذایی خود قرار دهیم؟
پاسخ: صیفیجات منابع غنی از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر هستند که به تقویت سیستم ایمنی و سلامتی بدن کمک میکنند.
۲. سؤال: کدام ویتامینها در گوجهفرنگی موجود است؟
پاسخ: گوجهفرنگی منبع خوبی از ویتامین C و A است که به پوست و سیستم ایمنی کمک میکند.
۳. سؤال: آیا کدو حلوایی ویتامین دارد؟
پاسخ: بله، کدو حلوایی غنی از ویتامین A است که برای بینایی و سلامت پوست مفید است.
۴. سؤال: چه صیفیجاتی به افزایش ویتامین C کمک میکنند؟
پاسخ: فلفل دلمهای، کلم بروکلی و گوجهفرنگی غنی از ویتامین C هستند.
۵. سؤال: مصرف سبزیجات برگ سبز چه ویتامینهایی دارد؟
پاسخ: سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کلمپیچ منابع خوبی از ویتامین K، A و فولیک اسید هستند.
۶. سؤال: آیا مصرف هویج به افزایش ویتامین A کمک میکند؟
پاسخ: بله، هویج سرشار از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود و برای سلامت چشم مفید است.
۷. سؤال: سیبزمینی چه ویتامینهایی دارد؟
پاسخ: سیبزمینی منابع خوبی از ویتامین C و B6 است که به تقویت سیستم ایمنی و عملکرد مغز کمک میکند.
۸. سؤال: مصرف کاهو چه فوایدی دارد؟
پاسخ: کاهو سرشار از ویتامین K است که برای سلامت استخوانها و بهبود انعقاد خون مفید است.
۹. سؤال: چرا مصرف بادمجان توصیه میشود؟
پاسخ: بادمجان دارای ویتامین B6 است که برای تولید انرژی و تقویت سیستم عصبی بدن ضروری است.
۱۰. سؤال: کدام صیفیجات برای کودکان مفیدتر هستند؟
پاسخ: کدو حلوایی، گوجهفرنگی و هویج برای کودکان مفیدند چون ویتامینهای A و C دارند که به رشد و تقویت سیستم ایمنی کمک میکند.
۵ نکات ضروری برای مصرف صیفیجات
- تنوع در مصرف: برای دریافت ویتامینهای مختلف، انواع صیفیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- خام یا پخته؟ بسیاری از ویتامینها مانند ویتامین C در هنگام پختن صیفیجات کاهش مییابند. بهتر است برخی صیفیجات را به صورت خام مصرف کنید.
- رنگهای مختلف: صیفیجات با رنگهای مختلف (قرمز، نارنجی، سبز) ویتامینها و آنتیاکسیدانهای متنوعی دارند، بنابراین از همه رنگها استفاده کنید.
- مصرف در فصلهای مناسب: صیفیجات فصلدار از نظر ویتامینها و طراوت بیشتر هستند، بنابراین در فصلهای مناسب از آنها بهره ببرید.
- تمیز کردن قبل از مصرف: برای دریافت بیشترین فایده، صیفیجات را به خوبی بشویید تا آلودگیها و سموم از بین بروند.
خواص و ویتامین های موجود در انواع سبزی ها و میوه ها
لوبیا سبز / سرشار از ویتامینهای ب و ث / ویژگیهای درمانی / تقویت کننده قلب
گوجهفرنگی / سرشار از ویتامینهای آ، ب، ث و کا / ویژگیهای درمانی / برای درمان نقرس، روماتیسم، اسکوربوت، سرطان و کمخونی مفید است.
اسفناج / سرشار از ویتامینهای آ، ب، ث و کا / ویژگیهای درمانی / عصاره اسفناج جهت پیشگیری از بروز پیوره و تقویت لثهها مفید است، ضدسرطان و ملین بوده و گویچهها (گلبولهای) سرخ خون را میافزاید.
مارچوبه / سرشار از ویتامینهای آ و ث / ویژگیهای درمانی / مدّر و ریشه پخته آن برای بیماران قلبی، امراض صفراوی و طحال فایده دارد
چغندر / سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث / ویژگیهای درمانی / برای بیماریهای قلبی، کبد، تنظیم فشار و نقرس مفید است، اشتهاآور و مقوی هم میباشد.
ترب / سرشار از ویتامینهای آ و ب / ویژگیهای درمانی : برای بواسیر، سل، سیاتیک، درد اعصاب، روماتیسم، سنگ مثانه، آنژین و احتقان خون مفید است و ضدسرفه و ادرارآور میباشد. ترب سیاه ضد اسکوربوت است.
پونه / ویژگیهای درمانی: / برای تسکین اعصاب، رفع سکسکه، تشنج و اسهال مفید بوده و محرک قوه هاضمه است /
هویج / سرشار از ویتامینهای آ، ب، ث و کا / ویژگیهای درمانی: معده، زخم روده، فشار خون و سوءهاضمه مفید است. هویج دارای یک مادۀ ضدعفونی کننده و تصفیه کننده خون است، دافع تشنگی و امراض مثانه، ضداسهال، اشتهاآور، مدّر و ضدکرم و یبوست میباشد.
پیاز / سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث / ویژگیهای درمانی: برای درمان ضعف اعصاب و بیخوابی تجویز میشود. غذا را زود هضم میکند. ضدسرماخوردگی و ادرارآور است. برای معالجه ناراحتیهای سینه مخصوصاً سل مفید میباشد و در درمان عوارض کبدی و
سنگ مثانه اثر دارد. باید دانست که پیاز پوست کنده، میکروب فزونتری را از هوا به خود میگیرد.
جو / سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث / ویژگیهای درمانی: مخصوص تقویت بنیه است.
بادمجان / ویژگیهای درمانی: ادرارآور (مدّر) و ملیّن است و به منظور مداوای زخم معده تجویز میشود.
باقلا / سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث / ویژگیهای درمانی: مقوی، ادرارآور (مدّر)، مسکن دردها و ضد شکم روش (اسهال)
جعفری / سرشار از ویتامینهای آ و ب / ویژگیهای درمانی: ضد شکم روش (اسهال) و ضد سرطان، مدر، ضدعفونی و تصفیه کننده خون به شمار میرود.
سیر / سرشار از ویتامینهای ب و ث / ویژگیهای درمانی: ضدعفونی کننده میکروبهای معده و دستگاه تنفسی، ضداسهال، برای درمان برنشیت، گریپ، سل و وبا مفید است. فشار خون را پائین میآورد، ضدروماتیسم، نقرس، ادرارآور، دشمن کرم کدو، ضد فراموشی و کندذهنی میباشد.
کدو / سرشار از ویتامین آ / ویژگیهای درمانی: / هضم آن آسان، ادرارآور و مناسب برنامهٔ غذائی لاغری است.
نخودفرنگی (نخود سبز) / سرشار از ویتامینهای ب، ث و د / ویژگیهای درمانی: بهعنوان تببر، ازدیاد شیر بانوان شیرده و جهت تغذیهٔ عمومی روزانه معمول است و از آب، پروتئین، هیدراتهای کربن و مقداری املاح معدنی برخوردار میباشد.
نعناع/ ویژگیهای درمانی: ویژه بیماران تنفسی و امراض قلبی، ملین، ضدعفونی کننده و برای رفع سردرد مفید بوده و دم کرده آن آرامبخش اعصاب است.
تره / ویژگیهای درمانی: ضد کمخونی، ملین و ادرارآور است و برگ تره برای مداوای اگزما و زخمهای چرکی فایده دارد. /
سیبزمینی / سرشار از ویتامین ث / ویژگیهای درمانی: نیروبخش، هضم و جذب آن آسان برای معده، کبد، روده و مرض قند مفید بوده و مناسب پرهیز غذائی (رژیم) لاغری است.
شلغم / سرشار از ویتامینهای ب و ث / ویژگیهای درمانی: تقویت کننده نسوج مختلف، چربی خون را خنثی میکند، مدافع خوبی در برابر میکروبها و برگش زیاد کننده گویچهها (گلبولهای) سرخ خون است. یاختههای عصبی را هم تقویت میکند.
کلم / سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث / ویژگیهای درمانی: / تصفیه کننده خون، معالج کرم معده و ضدعفونی کننده رودههاست، برگ کلم پاکیزه روی ورمهای روماتیسمی اثر شفابخش دارد.
کاهو / سرشار از ویتامینهای ب۱ و ای۱ / ویژگیهای درمانی: هضم آن آسان و برای پرهیز غذائی (رژیم) لاغری فایده دارد.
گندم / سرشار از ویتامینهای ب و د / ویژگیهای درمانی: نیروبخش است. جوانه گندم برای جلوگیری از سقط جنین و رشد دستگاه تناسلی مفید میباشد. سرشار از ویتامین ای و ب۶ است، سبوس گندم، ویتامین ب۱ دارد.
انگور / سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث / ویژگیهای درمانی: برای فشار خون، روماتیسم، نقرس، مسمومیت داخلی، امراض جلدی، کمخونی، سوءتغذیه، انسداد مجرای طحال، بیماری عصبی، یبوست و سرطان مورد استفاده قرار میگیرد، مدّر و مقوی قلب است.
سیب / سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث / ویژگیهای درمانی: برای بیماریهای کبدی، فربهی، سنگ کیسه صفرا، سستی اعصاب، امراض رودهای و معدی، بیخوابی، تصلب شرائین، روماتیسم، امراض قلبی، تنگی نفس و اسهال مفید است. هضم غذا را آسان میسازد، مواد سمی بدن را دفع میکند، اشتهاآور، مولد خون، روشن کننده پوست، تببر، مقوی مغز، ضدعفونی کننده معده، نقرس، امراض ریوی و کبدی میباشد.
بادام تلخ / ویژگیهای درمانی: / ضدورم و سرفه خشک است و یرقان را برطرف میسازد. سنگ کلیه و مثانه را میشکند، لیکن نباید بیش از ۳ دانه مصرف گردد زیرا باعث مسمومیت میشود.
به / سرشار از ویتامینهای آ و ب / ویژگیهای درمانی: قلب را تقویت میکند، وسواس را میزداید، قابض و ادرارآور است و برای بیماران معلول تجویز میشود.
پرتقال / سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث / ویژگیهای درمانی: تصفیه کننده خون، برطرف کننده خونریزیهای شدید و تشنجها است. مفید برای مرض قند، مدّر، ضد سنگ مثانه، زکام و گریپ، دندانها را تقویت کرده و برای رفع سوءهاضمه مفید است.
پسته / سرشار از ویتامین ب / ویژگیهای درمانی / برای سرفه مزمن، قوه حافظه، کلیه، کمخونی، ضعف مفرط مفید است. پسته کال برای درمان اسهال فایده دارد و ضدعفونی کننده میباشد.
سنجد / ویژگیهای درمانی: / برای اسهال مفید است. / آلبالو / ویژگیهای درمانی: ملیّن، ادرارآور، ولی اگر زیاد مصرف شود، هضمش دشوار است.
آلوبخارا / ویژگیهای درمانی: / برای ذهن، اعصاب، معده، روماتیسم، تصلب شرائین و ورم کلیه مفید بوده و ملین است.
ازگیل / سرشار از ویتامینهای ب و ث / ویژگیهای درمانی: / برای درمان اسهال، اختلالات روده، تنظیم عمل رودهها و رفع التهاب آنها مفید است.
انار / سرشار از ویتامیهای ث / ویژگیهای درمانی: مقوی معده، کبد، قابض و ضد اختلالات امعائی.
انجیر / سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث / ویژگیهای درمانی: برای درد سینه، سرفه و بیماری سپرز مفید است و جوشانده انجیر جهت زکام شدید، تورم حنجره، برنشیتهای کهنه مفید میباشد. ملین و باعث تقویت حافظه است.
بادام شیرین / سرشار از ویتامینهای آ و ب / ویژگیهای درمانی: / جهت تقویت حافظه و قوه بینائی، ملین، برای سینه، سرفه خشک، مثانه، زخم روده و بیماری قند مفید است.
توتفرنگی / سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث / ویژگیهای درمانی:ش / داروی بسیار مؤثر برای رفع یرقان و نقرس است، مقوی، اشتهاآور، ضد سنگ مثانه، رافع تب، روماتیسم، تصلب شرائین میباشد عمر را طولانی میکند و برای مرض قند و بیماران مسلول مفید است.
توت / سرشار از ویتامینهای ب و ث / ویژگیهای درمانی: خونساز، ملین، مدر، مفید برای بیماران دیابتی و شربت توت، داروی گلودرد است.
تمشک / سرشار از ویتامین ث / ویژگیهای درمانی: برای روماتیسم، مرض قند مفید است. خون را تصفیه میکند، ادرارآور و ضد صفرا میباشد. شربت تمشک برای بیماران سرخک، مخملک تجویز میگردد.
لیمو ترش / سرشار از ویتامین ث / ویژگیهای درمانی: برای کبد، تصلب شرائین، روماتیسم و رفع تشنگی مفید است. آب لیمو، میکروب وبا و اسهال خونی را میکشد. ضد کمخونی و رقیق کنندهٔ خون است. آب لیمو ضددرد، ضدتیفوس، ضدسرخک، ضدآبلهمرغان، مخملک، ضدترشی معده و سنگهای کبدی است، صفرابر است، آب لیمو، ضد خوندماغ، مانع طاس شدن سر و امراض قلبی بوده و نور چشم را زیاد میکند.
خرما / سرشار از ویتامینهای آ، ب و ای / ویژگیهای درمانی: برای روماتیسم، امراض پوستی، التهاب چشم و گوش مفید است و ضدسرطان میباشد.
هندوانه / سرشار از ویتامین ای / ویژگیهای درمانی: از صفرا و عطش میکاهد.
خربزه / سرشار از ویتامینهای آ، ب۱ و ب۲ ویژگیهای درمانی: چون سرشار از قند است، اشتها را کم میکند و برای برنامهٔ کاهش وزن بدن مفید است.
خیار / سرشار از ویتامینهای ث و د / ویژگیهای درمانی: ادرارآور، تبهای صفراوی و یرقان را مداوا میکند. آب خیار، ملین است و برای خارش مفید بوده و نرم کنندهٔ پوست بدن میباشد.
زردآلو / سرشار از ویتامینهای ث و د ویژگیهای درمانی: صفرا را دفع میکند، تشنگی را رفع کرده و برای اعصاب مفید میباشد. خونساز است، اما کسانی که کبدشان ضعیف است نباید در مصرف آن زیادهروی کنند.
فندق / ویژگیهای درمانی: تقویت کننده رودههاست. باید با عسل خورده شود. دافع سرفه و برای سوزاک مفید میباشد. روغن آن بهترین داروی سینه و سرفه است.
گردو / سرشار از ویتامینهای ب و ث / ویژگیهای درمانی: ملین و مقوی حافظه، کرم معده را دفع میکند، برای سل و مرض قند مفید است.
گلابی / سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث / ویژگیهای درمانی: ملین و مدر، درمانگر روماتیسم، نقرس، درد مفاصل و فشار خون است و تصفیه کنندهٔ خون میباشد.
گیلاس / سرشار از ویتامینهای آ، ب۱ و ب۲ / ویژگیهای درمانی: دُم گیلاس برای رفع ورم مجاری ادرار و سنگ کلیه مفید است.
نارنگی / سرشار از ویتامینهای ب و ث / ویژگیهای درمانی: مسکن اعصاب است.
نارنج / سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث / ویژگیهای درمانی: مقوی قلب، معده، صفرابر و برای سردردهای ناشی از آلودگی هوا مفید است.
موز / سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث / ویژگیهای درمانی: نیروبخش جسمانی، مقوی روده، ضداسهال و بینظمی دستگاه گوارش است.
نارگیل / ویژگیهای درمانی: / تصفیه کننده خون است، سینه را نرم میکند. برای جنون، مالیخولیا و تشنج اضعا مفید است. ضعف را رفع میکند. روغن نارگیل برای هر دردی مفید میباشد. تقویت کننده حافظه است و جویدن آن بوی دهان را از میان میبرد.
هلو / سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث / ویژگیهای درمانی: برای مرض قند، کبد پوست مفید بوده و ملین است