فهرست مطالب
خواص و فواید عرق رزماری در طب سنتی:
رزماری یک گیاه معطر همیشه سبز بومی مدیترانه است. این گیاه از زمان های بسیار قدیم به دلیل خواص دارویی آن مورد استقبال قرار گرفته است. در طول تاریخ، رزماری به دلیل خواص دارویی و همچنین توانایی بهبود و تقویت حافظه معروف بوده است. از کیمیاگران گذشته تا پزشکان معاصر آروماتراپی، اذعان گسترده ای از قدرت و فواید آن دارند.
رزماری به طور سنتی برای کمک به کاهش درد ماهیچه ها، بهبود حافظه، تقویت سیستم ایمنی و گردش خون و تقویت رشد مو مورد استفاده قرار می گیرد. عرق رزماری از تقطیر گیاه آن به دست می آید که دارای تمامی خواص گیاه رزماری می باشد.
خواص عرق رزماری
آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی
رزماری منبع غنی از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی است که تصور می شود به تقویت سیستم ایمنی، بهبود گردش خون و خنثی کردن رادیکال های آزاد کمک می کند.
بهبود هضم
در طب سنتی از عرق رزماری اغلب برای کمک به درمان سوء هاضمه استفاده می شود. البته باید توجه داشت که در حال حاضر هیچ مدرک علمی معناداری برای تایید این ادعا در دست نیست.
تقویت حافظه
طبق تحقیقات مشخص شده رایحه رزماری می تواند عملکرد، سرعت و دقت فرد را بهبود ببخشد و تا حدودی روحیه آن را بهبود بخشد. همچنین نوشیدن روزانه یک فنجان عرق رزماری، می تواند عملکرد حافظه را تا ۱۵٪ تقویت کند.
از پیری مغز جلوگیری کنید
مرتبا قرارهایتان را فراموش می کنید و جای چیزها یادتان می رود. برخی، این حالت را علامت پیری می دانند، ولی واقعیت این است که این ضعف حافظه موقتی، در همه سنین روی می دهد. برخی مطالعات نشان داده اند که رزماری ممکن است به میزان قابل توجهی از مغزتان در مقابل بیماری آلزایمر کمک کند.
محافظت از چشم
محققان براین باورند که اسید کارنوسیک، که یکی از اجزای اصلی رزماری است، می تواند سلامت چشم را به میزان قابل توجهی ارتقا بخشد و از چشم در مقابل بیماری دژنراسیون ماکولا یا تباهی لکه زرد (به انگلیسی: Macular degeneration) (AMD or ARMD) محافظت کند. دژنراسیون ماکولا شایعترین علت کوری در افراد مسن است.
محافظت عصبی
دانشمندان دریافتند که رزماری نیز ممکن است برای مغز شما مفید باشد. رزماری حاوی ماده ای به نام اسید کارنوسیک است که می تواند با آسیب رادیکال های آزاد مغز مقابله کند. برخی از مطالعات در موش صحرایی نشان داده اند که رزماری ممکن است برای افرادی که دچار سکته مغزی شده اند مفید باشد.
سرطان
با نتایج تحقیقات منتشر شده، مشخص شد که رزماری، گسترش سلول های سرطان سینه را کند می کند. به صورت کلی رزماری به عنوان یک ماده ضد التهاب و ضد تومور مفید است.
اثرات جانبی مصرف بی رویه عرق رزماری
رزماری معمولا در دوزهای کم ایمن است. با این حال، دوزهای بسیار زیاد می تواند عوارض جانبی جدی نظیر استفراغ، اسپاسم، ادم ریوی (مایع در ریه ها) ایجاد کند.
دوز بالای رزماری ممکن است باعث سقط جنین شود. بنابراین توصیه می شود که خانم های باردار با نظر پزشک از آن استفاده کنند.