همانطور که میدانید یکی از روش های تکثیر گیاهان از طریق قلمه زنی میباشد، در این روش گیاهان با ریشه زنی میتوانند به رشد و پرورش کردن بپردازند؛ گاهی اوقات به دلیل ریشه نزدن گیاهان ممکن است رشد آنها توقف پیدا رکند و ما شاهد خراب شدن گل و یا گیاهتان باشید. یکی از بهترین محصولاتی که میتوانید با استفاده از آن به راحتی به تکثیر گیاهانتان بپردازید، هورمون ریشه زایی است که در ادامه قصد داریم به معرفی کامل این موضوع بپردازیم.
به طور کلی قلمه زنی یکی از راحت روش برای تکثیر گیاهان میباشد و هنگامی که از هورمون ریشه زایی استفاده نمایید نه تنها میتوانید در مدت زمان کوتاهی شاهد رشد بالای گیاه خود باشید بلکه از خراب شدن آن هنگام رشد جلوگیری میکنید.
فهرست مطالب
- ۱ معرفی انواع هورمون ریشه زایی
- ۱.۱ محلول ریشه زایی چیست؟
- ۱.۲ معرفی پودر هورمون ریشه زایی
- ۱.۳ نحوه استفاده از هورمون ریشه زایی
- ۱.۴ نحوه استفاده از هورمون ریشه زدایی
- ۱.۵ تاثیر هورمون ریشه زایی در قلمه ساقه
- ۱.۶ نحوه استفاده از هورمون ریشه زایی در قلمه برگ
- ۱.۷ بهترین زمان برای استفاده از هورمون ریشه زایی
- ۱.۸ شرایط نگهداری هورمون چگونه است؟
- ۱.۹ آموزش ساخت هورمون ریشه زایی در منزل
- ۱.۱۰ سوالات متداول هورمون ریشه زایی
- ۱.۱۱ هورمون ریشه زایی چه مدل هایی دارد؟
- ۱.۱۲ چه زمانی برای استفاده از هورمون ریشه زایی مناسب میباشد؟
- ۱.۱۳ آیا نگهداری از هورمون ریشه زا در محیط های پر نرو مخرب است؟
معرفی انواع هورمون ریشه زایی
همانطور که گفته شد یکی از سوالات بسیار رایج برای افراد این است که هورمون ریشه زایی چیست؟ بهتر است بدانید این محصول دارای مدل های مختلفی میباشد که میتوانید با استفاده از آن میتوان به ریشه زایی گیاهان خود کمک کرد، در ادامه به معرفی انواع هورمون ریسه زایی خواهیم پرداخت.
محلول ریشه زایی چیست؟
باید توجه داشته باشید که محلول ریشه زایی به صورت مایع میباشد که با استفاده از آن میتوانید به راحتی به تکثیر گیاهان آپارتمانی بپردازید، این محلول بسیار رقیق است و برای استفاده از آن باید ریشه گیاه را با مایع غوطه ور نمایید؛ باید توجه داشته باشید که زمان غوطه ور کردن گیاه دارای اهمیت بسیار زیادی است به طوری که با قرار دادن گیاه در مدت زمان طولانی ممکن است ریشه زایی گیاه متوقف شود.
معرفی پودر هورمون ریشه زایی
این محصول پودری یک متحرک بسیار قوی برای رشد گیاهان است که استفاده از آن نیز کار بسیار آسانی است؛ اگر تا کنون از این محصول استفاده نکرده اید بهتر است از مدل پودی آن استفاده نمایید زیرا برای استفاده از این محصول تنها کافی است تا ساقه گیاه خود را به پودر آغشته کنید.
نحوه استفاده از هورمون ریشه زایی
یکی از سوالات بسیار مداومی که برای افراد به وجود میآید نحوه استفاده از هورمون ریشه زایی است، برای استفاده از این محصول ابتدا باید قلمه خود را از گیاه جدا کرده و هورمون ریشه زایی را درون یک ظرف تمیز قرار دهید.
نحوه استفاده از هورمون ریشه زدایی
برای استفاده از این محصول باید ۲.۵ سانت از ساقه گیاه را به مدت زمان ۶ ثانیه درون محلول و یا پودر خود قرار دهید و سپس به کاشت قلمه خود بپردازید.
بعد از انجام این مراحل روی گلدان خود را با استفاده از یک نایلون بپوشانید و سپس آن را درون فضایی پر نور( با نور فیلتر شده) قرار دهید تا گیاه بتواند به رشد و ریشه زنی بپردازد.
تاثیر هورمون ریشه زایی در قلمه ساقه
قلمه ساقه از رایج ترین مدل های قلمه زنی است که همانطور که در متن اشاره شد برای کارگیری این روش تنها کافی است تا ساقه را در ماده موجود غوطه ور نمایید و شاهد رشد بالای گیاه خود باشید.
نحوه استفاده از هورمون ریشه زایی در قلمه برگ
شاید برای شما این سوال به وجود بیاید که نحوه ریشه زایی قلمه برگ چگونه است؟ همانطور که میدانید نحوه قلمه زنی بسیاری از گیاهان آپارتمانی مانند ساکولنت از طریق برگ گیاه است که میتوانید؛ نحوه استفاده از ایم هورمان مانند قلمه زنی از طریق ساقه است به طوری که تنها باید به جای ساقه برگ گیاه را در محلول و یا پودر قرار دهید و سپس به کاشت آن بپردازد.
بهترین زمان برای استفاده از هورمون ریشه زایی
به زور کلی استفاده از این محصول در تمام فصل های سال مجاز میباشد اما بهتر است در فصل های گرم سال از محلول های کم غلظت و در فصل های سرد نیز از محلول های ریشه زایی پر غلظت استفاده کنید.
شرایط نگهداری هورمون چگونه است؟
توجه داشته باشید که برای نگهداری از این محصول باید آن را دور از دسترس کودکان قرار بدهید و از آن درون یک ظرف بسته نگهداری کنید. در صورت قرار دادن این هورمون در فضای مرطوب و یا تاریک ممکن است در مدت زمان کوتاهی با خراب شدن آن مواجه بشوید.
آموزش ساخت هورمون ریشه زایی در منزل
ساخت هورمون ریشه زایی کار بسیار آسانی میباشد به طوری که شما عزیزان میتوانید با حداکثر هزینه در خانه خود به تهیه آن بپردازید. در ادامه چند مورد از محصولاتی که میتوان با استفاده از آن ها به ریشه زایی گیاه کمک کرد را نام برده ایم:
قرص آسپرین
عسل
بید مجنون
آلوئه ورا
دارچین
شیره درخت توت
شیره نارگیل پودر تالک
سوالات متداول هورمون ریشه زایی
هورمون ریشه زایی چه مدل هایی دارد؟
هورمون ریشه زا را میتوان در مدل هایی همچون محلول، پودر و گاهی اوقات ژلی یافت و خریداری کرد.
چه زمانی برای استفاده از هورمون ریشه زایی مناسب میباشد؟
به طور کلی میتوان از این محصول در تمام فصل های سال استفاده کرد و تنها لازم است در حین انجام این کار به غلظت محصول توجه داشته باشید.
آیا نگهداری از هورمون ریشه زا در محیط های پر نرو مخرب است؟
خیر، برای نگهداری از این محصول تنها کافی است تا آن را از درست کودکان، محیط های تاریک و رطوبت دور سازید.