فهرست مطالب
کدو برای مغز
برخی خوردنی ها بنام مرطبات هستند یعنی حاوی رطوبت درونی هستند که برای بدن مفید است وداخل بدن میماند. می دانیم که هرچیزی که رطوبت داشته باشد ایجاد حجم می کند و طراوت وشادابی می دهد.
مزاج مغز و نخاع (سیستم عصبی مرکزی) سرد وتر است و در نتیجه از غذای هم مزاج خود بیشتر نفع می برند یعنی مزاج سرد وتر کدو مناسب مغز می باشد.
همانطور که می دانیم در بیماری آلزایمر چروکیدگی مغز اتفاق میافتد که با حفظ رطوبت مناسب ممکن است بتوان از آن پیشگیری نمود. اما متاسفانه امروزه شاهد مصرف کم این گیاه خورشی در سبد غذایی مردم هستیم.
اعجاز پزشکی آیات قرآن در داستان حضرت یونس علی نبینا و آله و علیه السلام با خوردن کدو
برای کمبود اکسیژن
آسم
تنگی نفس
سرفه
ویتامین A
ویتامین B6
کدو سبز
⬅️از کتاب تغذیه دکتر کردافشاری
🔹مزاج: سرد وتر
🔸مصلحات :آب عسل، زیره، نعناع، نمک، روغن زیتون، فلفل، خردل، آب غوره.
خواص کدو :
ملین، مدر ادرار و عرق ,تسکین دهنده تشنگی و باز کننده انسداد می باشد .
سریع به هر خلطی که در معده غالب باشد تبدیل می شود, پس باید در مزاج های گرم با آبغوره و یا سرکه و در مزاج های سرد با زیره سیاه و ادویه های گرم مصرف شود, در غیر این صورت اخلاط مضر در بدن تولید خواهد کرد.
مربای کدو برای تولید خلط صالح، دفع مواد سوداوی و تقویت اعصاب موثر است.
ترشی کدو,لطیف کننده ,هضم کننده غذا و مسکن حرارت خون و صفرا می باشد.
کدو (بخش دوم)
◽️مزاج کدو سرد و تراست. بهترین نوع آن سفید، شیرین و نازک آن است که ریشهدار نبوده و اندازه متوسطی داشته باشد. چون طبع سردی دارد برای گرم مزاجان خوب است و همچنین برای دوره جوانی و در فصول گرم و در مناطق گرمسیر بسیار مناسب است.
◽️غذاییت کدو زیاد نیست و اشتها را کم میکند و هرمیزان فرد از آن بخورد چاق نمیشود بنابراین در کاهش وزن افراد موثر است.
◽️کدوخلط خوب تولید می کند و ترکیب و تناسب خون را بهم نمی زند ومخصوصا گرم مزاجان از آن بسیارمنتفع می شوند.
◽️سرد مزاجان بهتر است هنگام مصرف کدو به آن خردل و فلفل و نعناع اضافه کنند.
برای رفع جوش پوستی و غلبه صفرا بسیار مفید است. توجه داشته باشید که اگر شیرین باشد مزاجش رو به گرمی می رود.