نارسایی کلیه ها را جدی بگیرید!
افرادی که دچار نارسایی کلیه هستند از بیماری خود اطلاعی ندارند.
نارسایی کلیه از دفع مواد زائد و سموم بدن جلوگیری می کند.
اگر کراتین خون بالا برود نشان می دهد که کلیه دچار ضعف شدید شده است و کار طبیعی خودش را نمی تواند انجام دهد.
کراتین ماده ای است که از سوخت و ساز عضلات در بدن ایجاد می شود و باید این کراتین ها در ادرار دفع شوند و زمانی که فعالیت کلیه ضعیف شود نمی تواند این سموم را دفع کند مقدار کراتین در خون بالا می رود و اگر میزان کراتین در خون بالا رود متوجه می شویم که کلیه نارساست.
اگر میزان کراتین در خون خیلی بالا رود و کلیه کاملا از کار بیفتد کراتین به حدود ۹ یا ۱۰ می رسد آن زمان فرد بیمار در مرحله دیالیز قرار می گیرد.
بیمارانی که مشکل ادراری دارند و حالت ضعف و بی حالی و کم اشتهایی و یا حالت سرگیجه و یا کم خونی دارند باید به پزشک معالج مراجعه کنند تا یک تست کلیه از آنها گرفته شود.
آمار ۳ تا ۱۰ برابر افرادی که نارسایی کلیه دارند خود افراد اطلاع ندارند که به این بیماری دچار هستند.
آیا همه دردهای پهلو مربوط به کلیه می شود گفت: درد پهلو مخصوصا اگر این درد دو طرفه باشد مرتبط به کلیه نیست.
زمانی مرتبط به کلیه است که همراه با سردرد، سرگیجه، سوزش، تکرر، خون ریزی، تهوع و استفراغ باشد و اگر درد در یک طرف کلیه باشد می تواند مربوط به کلیه شود.
اگر بعضی اوقات درد در دو طرف کلیه باشد می تواند به علت ناجور نشستن، نشست و برخاست ناجور و غیرمتعارف ایجاد شده باشد.
چگونه می توان از کلیه ها محافظت کرد افزود: سابقه خانوادگی، اگر فرزندی در خانواده دچار برگشت ادرار از مثانه به کلیه باشد ممکن است موجب تخریب کلیه شود، خواهر و برادر این افراد بیمار نسبت به افراد معمولی بیشتر باید به این موضوع توجه کنند و ۶ ماه در میان به پزشک مراجعه کنند و حتی المقدور سونوگرافی نیز انجام دهند.
۲ عامل مرض قند و فشار خون بسیار موثر و زمینه ساز سرطان کلیه است.
افرادی که سابقه خانوادگی دارند قبل از مبتلا شدن به این بیماری باید آن بیماری را کنترل کنند و در درجات اول بیماری را کشف کنند و از عوارض این بیماری جلوگیری کنند.
از علائم بیماری کلیوی به ضعف و بی حالی، کم اشتهایی، تهوع، استفراغ، ضعف و کمبود وزن می توان اشاره کرد.