گیاهان دارویی

گیاه شنبلیله؛ طبع، فواید دارویی و مضرات آن از نگاه طب سنتی

مصرف شنبلیله باعث ، تقویت قلب.بهبود سرفه‌های مزمن و گلودرد.ضد سرطان.درمان تب و برونشیت.کاهش قند خون.

معرفی گیاه دارویی شنبلیله:

ارتفاع این گیاه ۶۰ تا ۹۰ سانتی‌متر بوده و دارای برگ‌های سبز، گل‌های سفید کوچک و غلاف‌هایی حاوی دانه‌های قهوه‌ای طلایی است. از سبزی، تخم و عرق شنبلیله برای مصارف غذایی و دارویی استفاده می شود.
گیاهی است که عموما در نواحی اطراف دریای مدیترانه و جنوب آسیا رشد می‌کند و در کشورهای هند، چین، پاکستان، ایتالیا، مصر، یونان و … به وفور یافت می‌شود. همچنین از گیاهان بومی کشور ایران به شمار می‌آید.
شنبلیله دارای مزاج گرم و خشک است.

خواص و فواید شنبلیله در طب سنتی

تقویت قلب.
بهبود سرفه‌های مزمن و گلودرد.
ضد سرطان.
درمان تب و برونشیت.
کاهش قند خون.

درمان یبوست، بیماری‌های التهابی روده.
تسکین دردهای عضلانی و بیماری‌های التهاب مفصلی.
درمان سردردهای میگرنی.

استفاده از پودر تخم شنبلیله یکی از بهترین راه‌های درمان مشکلات پوستی نظیر آکنه، اگزما، جوش، سوختگی و پرپشت شدن موها است.
این گیاه به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری آسم در طب سنتی کاربرد دارد.
دانه‌های این گیاه، خواص مشابه هورمون جنسی استروژن دارند. به همین دلیل به افزایش میل جنسی و کاهش گرگرفتگی‌ها و نوسانات خلقی ناشی از یائسگی و سندروم پیش از قاعدگی کمک می‌کنند.
به مادران شیردهی که می‌خواهند شیری بیشتری داشته باشند، توصیه می‌شود که روزی سه مرتبه و حداقل ۵۰۰ میلی‌گرم تخم شنبلیله مصرف کنند.
تخم این گیاه، نوعی آنتی اکسیدان است. نه تنها سموم بدن را از بین می‌برد بلکه از عفونت‌هایی که منجر به بوی بد می‌شود نیز جلوگیری می‌کند.
خوردن خود شنبلیله و دانه آن برای بادی که در شکم در گرفته و نیز برای گوشت آوردن و چیزهای سردی که در بندها است مفید است.
هنگامی که افراد به تسکین سوزش معده فکر می‌کنند، معمولا درمان‌های بسیار زیادی که به ذهنشان می‌رسد. اما تخم شنبلیله یکی از بهترین درمان‌ها است که باعث افزایش رفلکس اسید معده نیز نمی‌شود.

موارد منع مصرف:

به دلیل اثرات هورمونی و ایجاد انقباضات رحمی، بایستی از مصرف بیش از حد این گیاه دارویی در دوران بارداری خودداری شود.
بیماران مبتلا به دیابت یا مرض قند که تحت درمان‌های دارویی هستند، بایستی در مصرف شنبلیله به ویژه تخم آن با احتیاط عمل کنند.
زمانی که از آن به صورت موضعی و بر روی پوست استفاده می‌کنید، مراقب جوش‌ها یا حساسیت‌های پوستی باشید.

شیوه استفاده:

۱-۲ قاشق چای‌خوری دانه شنبلیله را ۳ مرتبه در روز به همراه چای سبز دم کنید و بعد از آن به همراه ۱ قاشق چای‌خوری عسل و کمی آب لیموترش تازه میل نمایید تا تب‌تان کاهش یابد.
یک قاشق چای خوری تخمه شنبلیله را دم کنید و بعد از ۶ الی ۸ ساعت بنوشید. تخمه شنبلیله را در چای هم می‌توانید اضافه کنید.
ابتدا یک قاشق چایخوری تخم شنبلیله را در آب بخیسانید. بعد بگذارید یک شب بماند و صبح روز بعد آن را از آب خارج کنید و نهایتا تخم شنبلیله را بجوید

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز