تکنولوژی

اصطلاحات طلایی تعمیرکار موبایل

frimware ، فریم ور در واقع یک چیپست یا تراشه بر روی برد است. منظور ما از frimeare در مبحث نرم افزار رام دستگاه یا همان سیستم عامل آن است. به عبارت دقیق تر ورژن آی او اس یا اندرویدی که روی دستگاه شما سوار است فریم ور نام دارد، میان افزاری که به ما اجازه می دهد روی سخت افزار گوشی مدیریت داشته باشیم.

ابتدا مفاهیم نرم افزاری پایه را یاد بگیرید

تعریف نرم افزار: دستورالعمل های مرحله به مرحله و پیوسته ای هستند که هدف خاصی را دنبال می کنند.
نرم افزار های موبایلی از دو بخش نرم افزار های سیستمی و نرم افزار های کاربردی تشکیل می شوند. نرم افزار های سیستمی مدیریت سخت افزار را بر عهده دارند و در واقع همان سیستم عامل ها یا پلفترم های ما هستند.

نرم افزار های کاربردی آن دسته از برنامه هایی هستند که ما روی دستگاهمان نصب می کنیم تا هدف خاصی را دنبال کنیم مثل بازی ها یا برنامه های ادیت عکس.

پلتفرم

پلتفرم ها یک بستر نرم افزاری هستند که بقیه نرم افزارها برای اجرا شدن به آن نیاز دارند. پلتفرم ها با گذشت زمان کم کم جای خود را به سیستم عامل دادند. از مشکلات بزرگ پلتفرم ها می توانیم به قابلیت چند وظیفه نبودن (Multy Tasking) آن ها اشاره کنیم. به عنوان مثال زمانی که شما در حال وبگردی بودید نمی توانستید کار دیگری با گوشی خود انجام دهید. این مشکل با آمدن سیستم عامل ها حل شد.

البته این نکته را بگویم که بعدها پلتفرم های قوی تری مانند java نیز عرضه شدند. اما با پیشرفت بی نقص سیستم عاملی مثل اندروید استفاده از آنها به میزان حداقل و بسیار کمی رسید

سیستم عامل OS

اگر بخواهیم تعریفی از سیستم عامل داشته باشیم می توانیم بگوییم نرم افزارهایی هستند به صورت مستقیم روی سخت افزار دستگاه نصب می شوند و مدیریت و عملکرد آن را بر عهده می گیرند.

برای اینکه بتوانید رابطه میان این دو را بهتر درک کنید به سخت افزار به چشم جسم یا کالبد موبایل و نرم افزار را روح آن در نظر بگیرید.
با نصب شدن OS این اجازه را به موبایل می دهد که سایر نرم افزار های کاربردی روی آن نصب شود.

اندروید

اولین سیستم عاملی که قرار است با آن آشنا شویم، اندروید Android نام دارد که پرطرفدارترین سیستم عامل در دنیا است. اندروید ساخته شرکت گوگل است که بر پایه لینکوس نوشته و طراحی شده. به دلیل اپن سورس بودن این سیستم، ما می توانیم بهره وری کافی از آن داشه باشیم. Open Source یا منبع باز بودن به برنامه نویس این امکان را می دهد تا به کد هایش دسترسی داشته باشند و بتوانند با تغییرات خاصی نرم افزار را شخصی سازی کنند.
این سیستم عامل در برند های مطرحی از جمله سامسونگ و هواوی استفاده می شود

ios

انحصاری شرکت اپل است که تنها برای مدل های گوشی خود با نام Iphone تولید می شود. تفاوت عمده اندروید و آی او اس اوپن سورس نبودن و داشتن برخی محدودیت ها است که در ادامه بیشتر به آنها خواهیم پرداخت. یکی از این محدودیت ها داشتن برنامه های اختصاصی خودش مانند Safari است که برای وبگردی مورد استفاده قرار می گیرد.
سیستم عامل های زیادی در طول بیست سال گذشته معرفی شده اند مانند: BlackBerry ، ویندوز فون ، symbion که البته اکنون استفاده زیادی ندارند یا از بازار کنار رفته اند.

آیتونز

مهمترین نرم افزاری است که هر کاربر اپل یا بهتر بگوییم یک نرم افزار کار باید با آن آشنا باشد و نحوه کار با آن را بداند.

frimware

فریم ور در واقع یک چیپست یا تراشه بر روی برد است. منظور ما از frimeare در مبحث نرم افزار رام دستگاه یا همان سیستم عامل آن است. به عبارت دقیق تر ورژن آی او اس یا اندرویدی که روی دستگاه شما سوار است فریم ور نام دارد، میان افزاری که به ما اجازه می دهد روی سخت افزار گوشی مدیریت داشته باشیم.

frimware ها به دو صورت رسمی و کاستوم ارائه می شوند.
فریم ورهای اصلی توسط شرکت های سازنده موبایل ارائه می شود.

IMEI یا شناسه دستگاه

یک کد ۱۵ رقمی انحصاری برای موبایل است. هر دستگاه دیجیتالی دارای یک imei مختص خودش می باشد. شما می توانید با زدن کد *#۰۶# (ستاره مربع صفر شش مربع) این کد را مشاهده کنید. همچنین این کد بر روی جعبه گوشی نیز نوشته شده است.

فایل cert

سیستم امنیتی imei است. اطلاعات شبکه و سریال در این فایل قفل گذاری می شود.

بوت لودر

دستورالعمل بوت دستگاه را مرحله بندی می کند. در سیستم عامل های موبایل بوت لودر ها به صورت پیش فرض قفل هستند چون شرکت های سازنده موبایل نمی خواهند شما بتوانید رامی خارج از رام ارائه شده توسط خودشان نصب کنید. هر رامی که بخواهد نصب شود کرنل خاص خودش را دارد و این کار نیازمند دسترسی به بوت لودر می باشد. برای نصب کاستوم رام باید bootloader آنلاک یا قفل گشایی شود

ریکاوری مود

Recovery Mod حالتی مجزا از سیستم عامل در اندروید شماست که به صوت مجزا در فایل رام تعبیه شده. بعد از خاموشی دستگاه می توانید با فشار دادن همزمان چند کلید ترکیبی به حالت ریکاوری بروید. یکی از کارهایی که می توانید با ریکاوری مود انجام دهید ریست فکتوری گوشی است که با انجام آن تمام اطلاعات گوشی از جمله رمز آن پاک می شود. حواستان باشد که قبل از ریست، اطلاعات ورود اکانت گوگل را در جایی یاداشت کنید یا حساب های ست شده بر روی گوشی را به طور کامل پاک کنید. در مقاله “قفل frp چیست” این موضوع به طور کامل توضیح داده شده است.

ریکاوری مود ها هم به مانند رام ها به دو صورت اصلی و کاستوم عرضه می شوند که بر اساس نیازمان باید تشخیص دهیم از کدام یک استفاده کنیم. از جمله ریکاوری های مطرح می توانیم به cwm و twrp اشاره کنیم.

آپگرید و دانگرید

به ارتقا ورژن فعلی سیستم عامل گوشی آپگرید می گویند. اگر گوشی شما اندروید ۱۰ باشد و آن را به ۱۱ ارتقا بدهید در واقع موبایل خود را آپگرید کرده اید. برعکس آن یعنی نصب ورژن پایینتری از اندروید دانگرید نام دارد. دانگرید برای یکسری کارهای خاص نرم افزاری انجام می شود.

Build Number – شماره ساخت دستگاه

بلید نامبر شماره ساخت یا همان شماره ورژن رامی است که در حال حاضر روی گوشی شما قرار دارد هر چه تاریخ عرضه آن جدیدتر باشد شماره بیلد نامبر ما هم بالاتر است. بیلد نامبر مبحث مهمی در نرم افزار موبایل است؛ زمانی که شما بخواهید رام ها را برای گوشی های مختلف دانلود کنید اهمیت آن را متوجه خواهید شد
بیلد نامبر در برخی گوشی ها به صورت عدد و در برخی دیگر به صورت شناسه نوشته شده است. از قسمت تنظیمات گوشی می توانید build number گوشی را بخوانید

Android Debugging Bridge

یک رابط نرم افزاری بین دستگاه هوشمند شما و کامپیوتر است. می توانیم از طریق رابط adb با نوشتن یکسری کد و دستورهای مخصوصی عملیاتی را بر روی گوشی انجام دهیم

اندروید دیباگینگ یک ابزار همه کاره است که به شما این را امکان می دهد که با یک دستگاه ارتباط برقرار کنید و از آن برای اجرای دستوراتی روی دستگاه استفاده کنید.

آپدیت OTA

آپدیت OTA به این صورت تعریف می شود: بروزرسانی دستگاه از طریق تنظیمات خود گوشی. زمانی که یک نسخه بروزرسانی برای گوشی عرضه می شود نوتیفیکیشن آن را در بالای صفحه گوشی دریافت می کنید. در قسمت تنظیمات نیز بخشی برای این کار اختصاص داده شده است که می توانید نسخه فعلی نصب شده روی گوشی و وجود آپدیت جدید را بررسی کنید

تبلیغات در سایت، بنر تبلیغاتی برای وب‌سایت، طراحی بنر تبلیغاتی آنلاین، تبلیغات بنری سایت، تبلیغات بنری در وب‌سایت‌ها، تبلیغات با بنر در سایت‌های پربازدید، تبلیغات بنری اینترنتی، تبلیغات بنری برای کسب و کار، تبلیغ در وب‌سایت‌های پرطرفدار، بنر تبلیغاتی برای جذب مشتری، تبلیغات آنلاین با بنر، بنر تبلیغاتی در سایت‌های خبری، تبلیغات بنری متحرک، تبلیغ بنری برای صفحات وب، طراحی بنر تبلیغاتی برای سایت‌ها، تبلیغات بنری برای کسب و کارهای آنلاین، بنر تبلیغاتی برای فروشگاه‌های آنلاین، تبلیغات در سایت‌های تجاری، بنر تبلیغاتی برای تبلیغات سایت، تبلیغات بنری در سایت‌های پربازدید، تبلیغات بنری هدفمند در سایت‌ها، ایجاد بنر تبلیغاتی برای تبلیغات سایت، تبلیغات بنری دیجیتال، بنر تبلیغاتی برای صفحات فرود، تبلیغات بنری برای برندها، طراحی بنر تبلیغاتی برای سئو سایت، تبلیغات بنری برای کمپین‌های آنلاین، بنر تبلیغاتی برای جذب ترافیک، تبلیغات بنری در وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک، بنر تبلیغاتی برای صفحات تبلیغاتی سایت،

لینک کوتاه خبر:

https://digiberuz.ir/?p=13562

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز