اگر مبتلا به بیماری سرخک شده اید، ضمن پرهیز از خوردن: غذاهای بودار و سرخ کرده، چربی جات، روغن بادام باید از غذاهایی که برای درمان بیماری سرخک مفید می باشند بیشتر استفاده کنید. مانند مغز خیار، لعاب اسپرزه، هندوانه، آب لیمو شیرین، آب پرتقال، مغز کاهو، عرق چهار گیاه سرد، عرق بید، عرق شاه تره، عرق کاسنی، آب جوشانده ی برگ یا ریشه ی تخم کاسنی، ماءالشعیر، آب جوشانده ی عناب که ترنجبین در آن حل شده باشد، عناب یا آب عناب، گشنیز، سوپ با گشنیز، لپه و نخود، شیر گاو کم چرب، شیر خشت و قدوه شیرازی.
برای درمان سرخک باید هر روز ۵ گرم گل گاوزبان را در یک لیتر آب سرد چند دقیقه بجوشانید، سپس ۱۵ دقیقه دم کنید، بعد آب صاف کرده ی آن را با شیر مخلوط کرده و با عسل شیرین و سپس بنوشید.
درمان بیماری سرخک در طب سنتی
ابتدا معده را سبک کرده و تخم کاسنی، تخم گشنیز، تخم خرفه، تخم کاهو، تخم خیار سبز و تخم خیار چنبر از هر کدام ۵ گرم را نیم کوب کنید و بجوشانید، سپس آب آن را صاف کرده و ۳۰ گرم ترنجبین را در آن شیره بکشید و در طول رو دائم میل کنید و روزی چند بار هم ماءالشعیر بنوشید و هر شب موقع خواب آب شیر خشت را دو تا سه قاشق مرباخوری میل کنید.
۹۰۰ گرم قند را در ۵۰۰ گرم تمشک روی آتش ملایم آب کنید بعد در صافی نرم صاف کرده و به مرور میل نمایید
صبح مقداری عناب و ترنجبین را بجوشانید و آب آن را بنوشید، عصر مقداری عدس و سپستان و عناب را بجوشانید و آب آن را میل کنید. روز بعد تخم گشنیز، تخم خرفه، تخم کاهو و تخم خیار سبز و تخم خیار چنبر از هر کدام ۵ گرم همه را نیم کوب کرده و بجوشانید و شیره
بکشید سپس ۳۰ گرم ترنجبین هم در آب آن شیره کنید و در طول روز میل کنید و به جای آب عرق عرق کاسنی یا عرق بید یا هر دو را مخلوط کرده و بنوشید و شب هنگام خواب دو سه قاشق مرباخوری شیر خشت حل شده میل کنید و به جای غذا فقط شیر گاوی را بجوشانید و چربی آن را گرفته، سپس میل نمایید و هر ۴۸ ساعت یک بار یک استکان آب هندوانه و نیم استکان آب لیمو شیرین بنوشید.
۱ نظر
الهی هیشکی مریض نشه