مقاله های طب سنتی،مزاج شناسی

ریحان بنفش: یک گیاه شگفت‌انگیز در درمان سرطان‌ها بر اساس طب سنتی

ریحان بنفش یک سبزی فوق‌العاده است که برخلاف شایعات، خواص ضد سرطانی اون به‌ویژه در سرطان پستان ثابت شده. این گیاه با داشتن آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی، ویتامین‌ها و مواد معدنی، برای تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب بسیار مفیده. بنابراین، با رعایت تعادل در مصرف، می‌تونید از خواص شگفت‌انگیز این سبزی بهره ببرید.

قبل از مطالعه این مطلب به این سوالات فکر کرده‌اید؟

  • تا حالا شنیدید که ریحان بنفش می‌تونه باعث سرطان بشه؟ حقیقت داره؟
  • ریحان بنفش چه تفاوتی با ریحان سبز داره و چرا اینقدر محبوبه؟
  • چرا اروپایی‌ها کشت ریحان بنفش رو ممنوع کردن؟
  • چه خواصی از ریحان بنفش برای سلامتی تایید شده؟
  • چطور میشه از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی ریحان بنفش بهره برد؟

ریحان بنفش: سبزی معطری که هر کسی باید بشناسه!

یکی از محبوب‌ترین سبزی‌ها بین همه مردم، ریحان است. کمتر کسی پیدا میشه که این سبزی معطر رو دوست نداشته باشه. اخیراً شایعه شده بود که ریحان بنفش می‌تونه باعث سرطان بشه، مخصوصاً سرطان پروستات در مردان و سرطان پستان در زنان. این شایعات باعث شد که کشت این سبزی در اروپا و آمریکا ممنوع بشه و محدود به آسیا باقی بمونه. اما واقعاً حقیقت این موضوع چیه؟ بیایید با هم این موضوع رو بررسی کنیم.


مشخصات ظاهری و ساختار گیاه ریحان

ریحان (BASIL) گیاهی یک‌ساله از خانواده نعناعیان است که در فارسی به نام‌هایی مثل شاهسپرم، شاهسپرغم و نازبو شناخته میشه. این گیاه حساس به سرماست و تو خاک‌های مرطوب با زهکشی مناسب، نور کامل خورشید و هوای گرم رشد عالی داره. البته خشکی رو اصلاً تحمل نمی‌کنه.

ریحان به دو نوع سبز و بنفش تقسیم میشه و هر دو نوع اون به عنوان سبزی خوردن استفاده می‌شن. برگ‌های معطر این گیاه رو معمولاً خام مصرف می‌کنن و دانه‌های سیاهش هم کاربردهایی مثل نرم کردن دست دارن.

ریحان سرشار از مواد مغذیه:

  • ویتامین‌های گروه B، C، A، K، E
  • کلسیم، آهن، منگنز، منیزیم
  • فسفر، پتاسیم، سدیم و روی

طبع و خواص ریحان بنفش

ریحان بنفش دارای طبع گرم و خشک است و تقریباً تمام خواص ریحان سبز رو داره. از جمله خواص شگفت‌انگیز ریحان بنفش میشه به این موارد اشاره کرد:

فواید درمانی:

  • تقویت سیستم عصبی و گوارش
  • کاهش استرس و آرام‌بخش
  • ضد اکسیدان و ضد سرطان: مطالعات نشون داده که ریحان بنفش به‌ویژه در سرطان پستان تاثیر مثبت داره.
  • تقویت حافظه و نیروی جنسی
  • رفع نیش حشرات: شیره برگ‌های ریحان بنفش می‌تونه جای نیش حشرات رو تسکین بده.

کاربردهای عمومی:

  • ضد نفخ، ضد کرم و گندزدای روده
  • افزایش‌دهنده شیر مادران
  • قاعده‌آور و عرق‌آور
  • تسکین میگرن و آبریزش بینی
  • کاهش حرارت بدن
  • بهبود برونشیت و گاستریت
  • رفع بوی سیر و پیاز از دهان

خواص آنتی‌اکسیدانی ریحان بنفش

ریحان بنفش سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است که در پیشگیری از بیماری‌هایی مثل:

  • بیماری‌های قلبی و عروقی
  • بیماری‌های عصبی
  • سرطان
  • اختلالات استرس اکسیداتیو

نقش بسیار موثری دارن. عصاره آبی ریحان فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالایی داره و در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار می‌گیره.

ترکیبات شیمیایی ریحان:

  • لینالول
  • متیل کاویکول
  • سیترال
  • اوژنول
  • سینئول
  • ژرانیول
  • کامفور
  • متیل سینامات

این ترکیبات خواصی مثل ضد اسپاسم معده، ضد قارچ و ضد باکتری رو به ریحان میدن. همچنین، این گیاه می‌تونه بدن رو در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کنه و با اکثر فرم‌های سرطان مقابله کنه.

طبع و خواص ضد سرطانی تخم ریحان

بعضی‌ها فکر می‌کنن تخم شربتی و تخم ریحان یکی هستن، اما واقعیت اینه که این دوتا کاملاً با هم فرق دارن. تخم ریحان سیاه‌تر و مات‌تره و نسبت به تخم شربتی کمی درشت‌تره. این بذر رو می‌شه برای خواص متعددی مثل کاهش وزن، درمان سرفه، یبوست، سوءهاضمه و کاهش حرارت بدن به صورت شربت یا دمنوش استفاده کرد.

خواص درمانی تخم ریحان

تخم‌های ریحان پر از فلاونوئیدها و آنتی‌اکسیدان‌ها هستن که بدن رو از شر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد نجات می‌دن. این ویژگی، خطر ابتلا به سرطان رو پایین می‌آره. از طرف دیگه، این دونه‌های کوچک با تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوی رشد سلول‌های سرطانی رو هم می‌گیرن.

طبع تخم ریحان و دیگر خواص اون

  • مزاج تخم ریحان معتدله.
  • شربت لعاب‌دارش برای بهبود سرفه‌های خشک و نرمی گلو و حنجره خیلی خوبه.
  • شربت تخم ریحان یه گزینه عالیه برای خنکی بدن، لینت مزاج و بهتر شدن وضعیت گوارش.
  • برای رفع التهاب مجاری ادرار هم مصرف تخم ریحان توصیه شده.
  • مقوی قلب و مغز (دل و دماغ) هست.
  • به بافت معده قدرت می‌ده و در بلندمدت می‌تونه گوارش رو بهتر کنه و از ترش کردن و برگشت غذا به مری جلوگیری کنه.
  • این دانه‌ها معتدل‌کننده مزاج هستن و مثل یه پادزهر برای بعضی سموم عمل می‌کنن. جالبه بدونید که در گذشته از تخم ریحان برای درمان سوزاک، اسهال خونی و اسهال مزمن استفاده می‌کردن.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز