گیاهان آپارتمانی

طرز استفاده از قارچ‌کش برای شفلرا

شفلرا می‌تواند تا 2 متر در داخل خانه رشد کند و برای این کار به کمی بیشتر از تغذیه و آبیاری معمولی با کمی رطوبت اضافی نیاز دارد. شفلرا در داخل خانه به ندرت از بیماری و آفات رنج می‌برد؛ اگرچه برخی از پوسیدگی‌ها یا کپک‌ها ممکن است تحت شرایط خاصی ایجاد شوند

یکی از معدود درختان چشم‌انداز که تقریباً بدون زحمت در داخل خانه رشد می‌کند، شفلرا است که به آن درخت چتر نیز می‌گویند. عادت رشد باز و ظریف شفلرا و شاخ و برگ سبز تیره و براق آن حس گرمسیری را به هر خانه‌ای می‌بخشد. در این مطلب با طرز استفاده از قارچ کش برای شفلرا آشنا خواهید شد.

شفلرا می‌تواند تا ۲ متر در داخل خانه رشد کند و برای این کار به کمی بیشتر از تغذیه و آبیاری معمولی با کمی رطوبت اضافی نیاز دارد. شفلرا در داخل خانه به ندرت از بیماری و آفات رنج می‌برد؛ اگرچه برخی از پوسیدگی‌ها یا کپک‌ها ممکن است تحت شرایط خاصی ایجاد شوند. اگر گیاه در فضای باز روند رشد خودش را می‌گذراند، ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌های باکتریایی یا قارچی باشد.

عفونت‌های قارچی شفلرا

قارچ Alternaria و Phytopthora از عمده قارچ‌هایی است که درخت شفلرا به آن مبتلا می‌شود و علائم مشابهی از جمله لکه‌های برگ و ریزش برگ را ایجاد می‌کنند. برخی از قارچ‌های آلترناریا باعث میرایی گیاهان می‌شوند که برای نهال‌ها کشنده است. اگر گیاه در هوای بارانی در فضای باز قرار دارد، آن را از هرگونه گیاه باغی که قبلاً به بیماری‌های قارچی آلوده شده است دور نگه دارید؛ زیرا هاگ‌ها می‌توانند هم با پاشیدن آب و هم با باد پخش شوند و به گیاهان دیگر نیز سرایت کنند.

نکته بسیار مهم این است که درخت شفلرا را بیش از حد آبیاری نکنید. اگر گیاه آلوده شد، تا جایی که ممکن است مواد بیمار را جدا کنید و به دور از گیاه آن‌ها را دور بریزید. اگر شفلرا شدیداً آلوده شده باشد، همچنان می‌توانید آن را نجات دهید؛ پس جای نگرانی نیست. چندین قارچ‌کش و باکتری‌کش برای مدیریت این بیماری‌ها وجود دارد؛ با این حال، گیاه شفلرا به آسیب‌های شیمیایی شدید حساس است. عفونت‌های باکتریایی و قارچی که سطح برگ را تحت تأثیر قرار می‌دهند به سرعت گسترش می‌یابند و اغلب به برگ‌های مرطوب حمله می‌کنند.

نحوه از بین بردن بیماری های قارچی شفلرا

بهترین روش برای جلوگیری از مبتلا شده گیاه شفلرا به بیماری‌ها خشک نگه داشتن برگ‌ها است که از بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند؛ پس قبل از اعمال هرگونه مواد شیمیایی ابتدا برگ‌های بیمار را جدا کنید و برگ‌ها را خشک نگه دارید. در صورت استفاده از قارچ‌کش‌ها به صورت اسپری، توجه داشته باشید که همیشه این کار را صبح زود انجام دهید تا شاخ و برگ در طول روز خشک شود.

دومین راه برای استفاده از قارچ‌کش‌ها تمیز کردن خاک است. برای این کار درخت شفلرای خود را از گلدان خارج کنید، محیط رشد را بشویید و قارچ‌کش فرموله شده با ایپرودیون یا مانکوزب را درون ظرف اسپری کنید و یا با پنبه استریلیزه آن را درون گلدان بمالید. توجه داشته باشید که هنگام مصرف قارچ‌کش‌ها حتما دستورالعمل‌های سازنده را دنبال کنید؛ به آرامی خاک دور ریشه‌ها را جدا کنید و سپس خاک قبلی را دور بیندازید.

کپک دوده‌ای شفلرا

شفلرا در داخل یا خارج از خانه ممکن است هدفی برای کنه‌های عنکبوتی یا شته‌ها باشد؛ به خصوص در هوای گرم و خشک. این حشرات ریز نه‌تنها آب شاخ و برگ را می‌مکند، بلکه ماده چسبنده‌ای مانند عسل بر روی گیاه از خود به جای می‌گذارند. این مایع مورچه‌ها را جذب می‌کند و همچنین به عنوان یک محیط رشد برای کپک‌های دوده‌ای عمل می‌کند که به آن کپک سیاه نیز می‌گویند.

برای از بین بردن این کپک‌ها باید در ابتدا روی و سطح زیرین برگ‌ها را بشویید تا حشرات و ماده ترشح شده از روی گیاه به طور کامل کنده شوند. برای کنترل آلودگی‌های شدید از روغن باغبانی و با پیروی از دستورالعمل‌های روی برچسب آن استفاده کنید. این کار را به‌طور مرتب تکرار کنید تا شفلرا عاری از حشرات و کپک شود.

بیماری‌های باکتریایی شفلرا

شفلراهای کوتوله ممکن است به سوختگی برگ سودوموناس مبتلا شوند که باعث ریزش برگ و مناطق سوخته شده که غرقاب به نظر می‌رسند، شود. برای درمان بیماری‌های باکتریایی درخت شفلرا، مناطق آلوده را جدا کنید و شاخ و برگ گیاه را خشک نگه دارید. لکه برگ Xanthomonas در هر دو رقم با اندازه استاندارد و حتی کوچک، باعث ایجاد لکه‌های پراکنده و بژ می‌شود که ممکن است درنهایت با هم ترکیب شوند و لکه‌هایی بین رگبرگ‌های برگ که هنوز سبز هستند ایجاد کنند.

در نتیجه مناطق آلوده را هرس کنید و مقدار کود را افزایش دهید تا گیاه را در مبارزه با بیماری کمک کند. همچنین علف‌های هرز را که در نزدیکی شفلرا رشد می‌کند بررسی کنید تا ببینید آیا منشأ اسپورهای لکه برگی Xanthomonas هستند یا خیر.

مشکلات محیطی شفلرا

کلروز زمانی رخ می‌دهد که شاخ و برگ شفلرا زرد می‌شود. این مشکل می‌تواند علائم بیماری‌ها را تقلید کند؛ اما عموماً به دلیل قرار گرفتن در معرض نور کم ایجاد می‌شود. برای رفع این مشکل باید میزان نور دریافتی گیاه را افزایش دهید و آن را از دریچه‌های گرمایش داخلی یا تهویه مطبوع دور نگه دارید. زهکشی ضعیف یا آبیاری بیش‌ازحد می‌تواند باعث پوسیدگی ریشه شود که درنتیجه می‌تواند گیاه شفلرای شما را از بین ببرد. ممکن است پایه یا ریشه گیاه نرم، تیره و آبکی شود. شفلرا را به ظرفی که دارای زهکشی بهتر است انتقال دهید و آن به محیط رشدی که زهکشی طبیعی بهتری دارد ببرید تا این بیماری نیز درمان شود.

جمع‌بندی

در این مقاله تمام اطلاعات لازم در مورد آفات و بیماری‌هایی که می‌توانند به شفلرا شما حمله کنند توضیح داده شده است. اگر آفات به گیاه شما حمله کرده‌اند، اطلاعات بالا به شما در رفع آن کمک می‌کند. با رعایت نکات مراقبتی، می‌توانید از حمله حشرات به گیاه خود جلوگیری کنید.

سوالات متداول

چرا شفلرا به قارچ مبتلا می‌شود؟

قارچ‌ها از طریق گیاهی به گیاه دیگر منتقل می‌شوند و محیط‌های مرطوب و گرم را دوست دارند. پس گیاهان و خاک‌آلوده می‌توانند شلفرای شما را نیز بیمار کنند.

بهترین روش استفاده از قارچ‌کش چیست؟

می‌توانید قارچ‌کش را بر روی گیاه اسپری کنید و یا آن را بر روی خاک اعمال کنید. هر دو حالت قارچ‌ها را از بین می‌برند.

رایج‌ترین بیماری‌های شفلرا چیست؟

قارچ‌ها، باکتری‌ها، کپک‌ها و آفات از رایج‌ترین بیماری‌های شفلرا هستند.

منبع :

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز

تبلیغات در سایت، بنر تبلیغاتی برای وب‌سایت، طراحی بنر تبلیغاتی آنلاین، تبلیغات بنری سایت، تبلیغات بنری در وب‌سایت‌ها، تبلیغات با بنر در سایت‌های پربازدید، تبلیغات بنری اینترنتی، تبلیغات بنری برای کسب و کار، تبلیغ در وب‌سایت‌های پرطرفدار، بنر تبلیغاتی برای جذب مشتری، تبلیغات آنلاین با بنر، بنر تبلیغاتی در سایت‌های خبری، تبلیغات بنری متحرک، تبلیغ بنری برای صفحات وب، طراحی بنر تبلیغاتی برای سایت‌ها، تبلیغات بنری برای کسب و کارهای آنلاین، بنر تبلیغاتی برای فروشگاه‌های آنلاین، تبلیغات در سایت‌های تجاری، بنر تبلیغاتی برای تبلیغات سایت، تبلیغات بنری در سایت‌های پربازدید، تبلیغات بنری هدفمند در سایت‌ها، ایجاد بنر تبلیغاتی برای تبلیغات سایت، تبلیغات بنری دیجیتال، بنر تبلیغاتی برای صفحات فرود، تبلیغات بنری برای برندها، طراحی بنر تبلیغاتی برای سئو سایت، تبلیغات بنری برای کمپین‌های آنلاین، بنر تبلیغاتی برای جذب ترافیک، تبلیغات بنری در وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک، بنر تبلیغاتی برای صفحات تبلیغاتی سایت،

لینک کوتاه خبر:

https://digiberuz.ir/?p=12799

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز :

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز