اصلاح تغذیه کودکان در طب سنتی

گوشت نخوردن کودکان چه مضراتی برای آن‌ها دارد؟

گوشت نخوردن کودک می‌تواند باعث کمبود پروتئین، آهن و ویتامین‌های ضروری بشه که به رشد جسمی و ذهنی کودک آسیب می‌زاره. با مصرف منابع غذایی جایگزین مثل حبوبات، تخم‌مرغ و لبنیات می‌توان این کمبودها رو جبران کرد.

با مطالعه این مقاله، به سوالات زیر پاسخ خواهید داد:

  1. چرا گوشت نخوردن می‌تواند برای کودکان مضر باشد؟
  2. چه غذاهایی جایگزین گوشت برای کودکان هستند؟
  3. کمبود گوشت در رژیم غذایی کودک چه تاثیری بر سلامتی او می‌گذارد؟
  4. آیا گوشت نخوردن موجب کم‌خونی در کودکان می‌شود؟
  5. چگونه می‌توان از اثرات منفی گوشت نخوردن جلوگیری کرد؟

در این مقاله می‌خواهیم درباره مضرات گوشت نخوردن در کودکان صحبت کنیم و راه‌حل‌هایی برای جبران این کمبودها پیشنهاد بدیم.

گوشت برای کودکان :

هشدار این موضوع که پدران و مادران نباید به دلیل ترس از افزایش کلسترول بد و چربی اشباع مانع مصرف گوشت در کودکان و نوجوانان شوند، گفت: «مصرف گوشت برای رشد کودکان بسیار مناسب است و متخصصان موارد بسیاری از کوتاه قدی، کمبود رشد و شکستگی استخوان‌ها را در کودکان و به‌خصوص نوجوانان را به دلیل عدم مصرف گوشت که یک ماده حاوی پروتئین حیوانی است، گزارش کرده و در مورد مصرف نکردن گوشت هشدار داده‌اند.

همچنین عدم مصرف گوشت در کودکان، رشد مغزی و فیزیکی آنها را کند می‌کند و کودکانی که گوشت نمی‌خورند، احساس خستگی بیشتر، بی‌تفاوتی نسبت به محیط اطراف خود و کاهش تمرکز و گاهی افسردگی دارند.

این متخصص تغذیه در ادامه با اشاره به اینکه گوشت حاوی آهن، روی ویتامین B12 است و مطالعات جدید ثابت کرده این ماده خوراکی، دارای اسیدلینولئیک مرکب؛ یک ماده ضدسرطان قوی است، گفت:‌ «متخصصان مصرف روزانه ۸۰ تا ۹۰ گرم گوشت را توصیه می‌کنند که در کشور ما هم سرانه مصرف گوشت در روز، ۸۰ گرم است و توصیه می‌شود در هفته، ۲ نوبت به‌جای گوشت قرمز نیز از ماهی و همچنین ۲ نوبت گوشت مرغ مصرف شود تا از ابتلای به افزایش کلسترول بد خون و بیماری نقرس جلوگیری شود.»

«متاسفانه در موارد بسیاری کودکان تمایل زیادی به مصرف گوشت ندارند درحالی که فقدان گوشت و محصولات حاوی پروتئین حیوانی باعث توقف روند رشد کودک و حتی نوجوان می‌شود و آنها را در معرض کوتاه قدی و عدم رشد مناسب قرار ‌دهد.»

ایشان در پایان با تاکید بر نظارت والدین بر نوع تغذیه کودکان اظهار داشت: «مصرف روزانه ۴ سهم از واحد گوشت که حدود ۱۲۰ گرم است برای کودکان و نوجوانان سالم و ۳ سهم که حدودا ۹۰ گرم گوشت است برای بزرگسالان سالم توصیه می‌شود.»

سئوالات تخصصی:

  1. چه تاثیراتی دارد که کودک گوشت نخورد؟ پاسخ: اگر کودک گوشت نخوره، ممکنه دچار کمبود پروتئین و آهن بشه که برای رشد و سلامت بدن ضروریه.
  2. چطور می‌شود کمبود آهن و پروتئین در کودکانی که گوشت نمی‌خورن، جبران کرد؟ پاسخ: می‌توان با دادن غذاهایی مثل حبوبات، تخم‌مرغ، لبنیات و سبزیجات برگ‌دار، کمبود آهن و پروتئین رو جبران کرد.
  3. آیا کودکی که گوشت نمی‌خورد، ممکنه به بیماری‌های خونی مثل کم‌خونی مبتلا بشه؟ پاسخ: بله، یکی از مهم‌ترین مشکلات کمبود گوشت در رژیم غذایی کودک، کم‌خونی است که ناشی از کمبود آهن می‌باشد.
  4. گوشت نخوردن کودک به رشد جسمی او ضرر می‌زند؟ پاسخ: بله، اگر گوشت نخوره، ممکنه برای رشد عضلات و استخوان‌ها به اندازه کافی مواد مغذی نگیره.
  5. آیا کودکانی که گوشت نمی‌خورند، سیستم ایمنی ضعیفی دارند؟ پاسخ: بله، گوشت منابع خوبی از ویتامین B12 و آهن است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروریه.
  6. آیا خوردن گوشت برای سلامت دندان‌ها و لثه‌های کودک مهم است؟ پاسخ: بله، گوشت حاوی مواد معدنی مثل فسفر است که برای سلامت دندان‌ها و لثه‌ها بسیار مفیده.

سئوالات عمومی:

  1. آیا گوشت نخوردن برای کودک مضر است؟ پاسخ: بله، ممکنه باعث کمبود مواد مغذی ضروری بشه که برای رشد و سلامتی کودک مهمه.
  2. چه غذاهایی می‌تواند جایگزین گوشت برای کودک بشه؟ پاسخ: حبوبات، تخم‌مرغ، لبنیات و آجیل می‌توانند جایگزین خوبی برای گوشت باشند.
  3. چطور باید مطمئن بشم که کودکم به اندازه کافی مواد مغذی می‌گیره؟ پاسخ: باید از ترکیب منابع گیاهی و حیوانی مثل لوبیا، عدس، تخم‌مرغ و لبنیات در رژیم غذایی کودک استفاده کنید.
  4. آیا می‌توان بدون گوشت به کودک پروتئین کافی داد؟ پاسخ: بله، از منابع گیاهی مثل نخود، عدس، و مغزها می‌توان پروتئین کافی تامین کرد.
  5. گوشت نخوردن چه تاثیری روی رشد ذهنی کودک دارد؟ پاسخ: کمبود پروتئین و آهن می‌تواند باعث مشکلاتی در حافظه و تمرکز کودک بشه.

نکات ضروری:

  1. کودکانی که گوشت نمی‌خورند، باید از منابع دیگر پروتئین مثل حبوبات و تخم‌مرغ استفاده کنند.
  2. کمبود آهن و پروتئین می‌تواند باعث کم‌خونی و ضعف جسمانی در کودکان بشه.
  3. باید به رشد استخوان‌ها و عضلات کودک توجه ویژه کرد و مواد مغذی جایگزین گوشت رو به رژیم غذایی‌شون اضافه کرد.
  4. مصرف ویتامین B12 برای تقویت سیستم ایمنی کودک ضروریه.
  5. حتماً با مشورت پزشک، رژیم غذایی کودک رو متنوع و کامل نگه دارید.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز