مقاله های طب سنتی

خواص تغذیه‌های گرم و تأثیر آن‌ها بر سلامت

لیست غذاهای گرم ، عسل – سیاه دانه – شنبلیله – اسطوخودوس-دارچین- زنجبیل – انجیر- روغن زیتون – روغن کنجد– توت – چغندر – روغن دنبه – روغن حیوانی- هل- گلپر- گل گاوزبان – میخک – گوشت گوسفند

لیست غذاهای گرم

غذاهای طبع گرم جزو دسته مواد غذایی هستند که اندازه متعادل آن برای بدن بسیار مفید و توصیه شده است زیرا بیشتر بیماری‌های اخیر به دلیل سرد بودن طبع بسیاری از موادی است که روزانه مصرف می‌کنیم مانند انواع غذاهای فرآوری شده و برخی گروه‌های غذایی مانند برنج. طب سنتی یک طب کل‌نگر است که براساس تفاوت‌های فردی، یک مفهوم اساسی با عنوان “مزاج” را تعریف کرده است که شما به واسطه آن می‌توانید با خصوصیات فیزیکی، رفتاری و اخلاقی خودتان و سایر افراد آشنا شوید. به علاوه، قادر خواهید که سبک غذایی مناسبی را مطابق با مزاج خود انتخاب کنید. در مقاله امروز قصد داریم یکی از مزاج‌ها و رژیم طبع گرم را به چالش بکشیم و مفصل درباره آن توضیحاتی ارائه کنیم.

عسل – سیاه دانه – شنبلیله – اسطوخودوس-دارچین- زنجبیل – انجیر- روغن زیتون – روغن کنجد– توت – چغندر – روغن دنبه – روغن حیوانی- هل- گلپر- گل گاوزبان – میخک – گوشت گوسفند – گوشت شتر – گوشت گنجشک- گوشت کبوتر -گوشت اردک- گوشت کبک-گوشت بلدرچین – به – کشمش –هویج- کرفس- انگور – خربزه – جعفری – تره – بومادران – ریحان – پیاز – کنجد – ارده – سیر- نخود – شیره خرما – شیره انگور– زرد چوبه – شلغم – پونه – نعناع – اسپند – آویشن – رازیانه – ترب بادرنجبویه – گلابی – سیب شیرین – گندم – زعفران – گردو -سنبل الطیب – شیرین بیان- فندق – بادام درختی و زمینی – سیب – زیره – زیتون – کندر- زیرفون – بابونه- لپه – خاکشیر – کدو حلوایی – فسنجان – مرزنجوش – آب داغ و… البته شدت گرمی متفاوت است

بعضی گرم تر و برخی نزدیک اعتدال مثل سیب که اگر ترش باشد سرد است

مفهوم کلی طبع برای اینکه مفاهیم مربوط به این طب را بهتر درک کنید، لازم است که در ابتدا با تفاوت دو واژه طبع و مزاج آشنا شوید. طبع به معنای طبیعت هر فرد است که به صورت ارثی و غریزی به او منتقل می‌شود. اما مزاج حالات درونی و بیرونی افراد را نشان می‌دهد که با تغییر شرایط زندگی و سبک تغذیه قابل تغییر خواهد بود. به صورت کلی طبع بدنی هر شخص به سه دسته تقسیم می‌شود: طبع گرم طبع سرد طبع معتدل ویژگی افراد دارای طبع گرم چیست؟ تعداد افرادی که دارای طبع گرم هستند به مراتب از طبع سرد کمتر است. افراد دارای طبع گرم افراد زودجوش و برونگرایی هستند، میل زیادی به خوردن شیرینی‌جات دارند. بدن آن‌ها بیش از حد داغ است و علائمی مانند خارش پوست، شوره سر و تعریق در این افراد زیاد است.

مزاج گرم به چه معناست؟

در طب سنتی مزاج گرم به دو دسته گرم و تر و گرم و خشک تقسیم می‌شود: افراد دارای مزاج گرم و تر در دسته دموی‌ها قرار می‌گیرند و افراد دارای مزاج گرم و خشک را صفراوی‌ها تشکیل می‌دهند. در افراد گرم مزاج دو عنصر آتش و باد در مقایسه با عناصر دیگر غالب هستند. به بیان ساده‌تر، اگر این افراد از غذاهایی استفاده کنند که دارای طبیعت گرم است، طبع بدن‌شان بالا رفته و به مرور زمینه بیماری‌ها را برای آن‌ها فراهم می‌کند

ویژگی‌های افراد گرم مزاج :

( صفراوی و دموی) همانطور که گفتیم افراد گرم مزاج دموی، طبع گرم و تر دارند و افراد گرم مزاج صفراوی، طبع گرم و خشک. صفراوی‌ها ( مزاج گرم و خشک) افرادی که مزاج آنها گرم و خشک است، دارای خصوصیات جسمی و روحی زیر هستند: خصوصیات فیزیکی صفراوی‌ها موهای آن‌ها پرپشت، ضخیم، مایل به قرمز و تیره رنگ است. مویرگ‌های آن‌ها مخصوصا روی دست‌ها برجسته است. اندامی لاغر با استخوان‌بندی درشت دارند. به راحتی عرق می‌کنند. زود تشنه می‌شوند و عطش بالایی دارند. در بیشتر مواقع دل آشوب و بی‌قرار هستند. خانم‌های این دسته قاعدگی‌های دردناکی را تجربه می‌کنند. کیفیت خواب آن‌ها کم تا متوسط است. استقامت بدنی بالایی دارند. پوست آن‌ها خشک است. عنصر غالب آن‌ها آتش است. میل غذایی آن‌ها به خوردن غذاهای سرد و ترش زیاد است.

خصوصیات رفتاری صفراوی‌ها :

پرانرژی و برونگرا هستند. جسور و احساساتی هستند. انعطاف پذیری بالایی دارند. سریعا هیجان زده می‌شوند. خونگرم و اجتماعی هستند. زود از کوره در می‌روند. افراد خوش صحبت و شادی هستند. خوش‌بین هستند. یادگیری و حافظه خوبی دارند. تحمل شرایط و هوای گرم و مرطوب را ندارند.

 

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز