بیماریهای قلب و عروق

خواص و فواید سماق در طب سنتی

سماق یک ادویه پرخاصیت و خوش‌طعم با طبع سرد و خشک است که در غذاهای گوشتی به کار می‌رود. این گیاه علاوه بر افزایش اشتها و تقویت معده، برای درمان مشکلاتی مثل اسهال، خونریزی داخلی، نقرس و آرتروز مفید است. خاصیت آنتی‌اکسیدانی سماق به درمان کبد چرب کمک کرده و در تقویت قلب و عروق نقش دارد. با این حال، زیاده‌روی در مصرف سماق می‌تواند به کبد و معده آسیب برساند. برای تعدیل طبع آن، بهتر است سماق را با عسل یا مصطکی مصرف کنید.

سماق (Rhus)؛ چاشنی خوشمزه با خواص دارویی

سماق یک درختچه کوهستانیه که میوه‌هاش به صورت خوشه‌ای رشد می‌کنن. این گیاه بعد از کوبیده شدن به عنوان چاشنی همراه با غذاهایی مثل کباب استفاده می‌شه. طعم سماق گرایش به ترشی داره و در ایران بیشتر تو مناطق کوهستانی مثل شازند، تبریز، اردبیل، شیراز و رودبار رشد می‌کنه. سماق یکی از نمادهای سفره هفت‌سین هم هست و به عنوان نماد صبر و شکیبایی شناخته می‌شه.


طبع سماق چیه؟

طبع سماق سرد و خشکه. معمولاً سماق رو همراه با گوشت‌های گرم مثل گوشت گوسفند مصرف می‌کنن. این گیاه برای افراد با مزاج گرم و صفراوی خیلی مفیده ولی ممکنه برای سردمزاج‌ها عوارض ایجاد کنه.


خواص سماق از دیدگاه طب سنتی

  • تقویت‌کننده معده و پاکسازی اون
  • اشتها‌آور
  • جلوگیری از خونریزی معده
  • قابض و درمان‌کننده اسهال
  • کاهش خونریزی‌های داخلی و قاعدگی
  • درمان تکرر ادرار
  • مفید برای نقرس
  • سرشار از ویتامین C
  • چربی‌سوز و کمک به لاغری
  • آنتی‌اکسیدان قوی و مفید برای کبد چرب
  • تقویت قلب و عروق
  • شستن دهان با جوشانده سماق برای رفع زخم دهان و تقویت لثه‌ها
  • ضدالتهاب
  • مفید برای درد مفاصل و آرتروز
  • ضدسرطان
  • ضدتهوع
  • جلوگیری از پیری زودرس و چین و چروک پوست
  • مرهم سماق مفید برای بواسیر
  • درمان هپاتیت
  • کاهش تعریق بدن
  • کمک به بیماران دیابتی
  • درمان زودانزالی
  • جلوگیری از ورم محل ضربه
  • تقویت سیستم ایمنی
  • درمان سرماخوردگی و زکام

درمان فوری اسهال

سماق به خاطر خاصیت قابضی که داره برای درمان اسهال‌های شدید و خونی خیلی موثره. بهتره سماق رو به صورت دم‌کرده استفاده کنید تا تاثیر بیشتری داشته باشه. ترکیب سماق با زرده تخم‌مرغ و گشنیز هم تاثیرش رو چند برابر می‌کنه.


عوارض مصرف سماق و موارد احتیاط

  • زیاده‌روی در مصرف سماق به معده و کبد آسیب می‌رسونه.
  • ممکنه باعث لاغری مفرط بشه.
  • برای بعضی افراد ایجاد آلرژی می‌کنه.
  • سماق تازه می‌تونه باعث مسمومیت بشه؛ بهتره فقط سماق خشک‌شده مصرف کنید.

مصلح سماق چیه؟

برای تعدیل طبع و خواص سماق می‌تونید:

  • انیسون و مصطکی مصرف کنید.
  • سماق رو با بادمجان بپزید.
  • بعد از مصرف سماق، عسل بخورید تا از عوارض جلوگیری کنه.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز