گیاهان دارویی

خواص کنگر کوهی در طب سنتی ، دمنوش و چوشانده کنگر برای مردان

از مهم‌ترین خواصش مدر بودن آن است.کنگر برای کسانی که سنگ کلیه دارند، مفید است زیرا منجر به شستشوی سیستم کلیوی و ادراری می‌‌شود.خاصیت گرم بودن کنگر باعث از بین رفتن نفخ می‌شود. افرادی که بر اثر مصرف خورش‌های حاوی سبزیجات مختلف دچار نفخ می‌شوند می‌توانند بدون نگرانی از خورش کنگر استفاده کنند چون قاعدتاً‌ نفخ را از بین می‌‌برد. برای هضم غذا هم خوب است.

طبع کنگر چیست؟

کنگر گیاهی است گرم و خشک، خودرو با برگ‌های خاردار که شباهت زیادی به کرفس دارد. زمان به گل نشستن آن از بهار تا نیمه تابستان است. قسمت‌های خوراکی این گیاه عبارتند از دم‌برگ داخلی سفید رنگ، رأس ساقه و هاگدان که در سوپ، خورش و سالاد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خواص گیاه دارویی کنگر


از مهم‌ترین خواصش مدر بودن آن است.
کنگر برای کسانی که سنگ کلیه دارند، مفید است زیرا منجر به شستشوی سیستم کلیوی و ادراری می‌‌شود.
خاصیت گرم بودن کنگر باعث از بین رفتن نفخ می‌شود. افرادی که بر اثر مصرف خورش‌های حاوی سبزیجات مختلف دچار نفخ می‌شوند می‌توانند بدون نگرانی از خورش کنگر استفاده کنند چون قاعدتاً‌

نفخ را از بین می‌‌برد.
برای هضم غذا هم خوب است.
یکی از موثرترین نسخه‌های طبیعی برای درمان بی‌خوابی و بهبود کیفیت خواب استفاده از این گیاه است. کافی است قطعه کوچکی از کنگر را درون یک کاسه ماست رنده کنید. این ترکیب را یک ساعت پیش از خواب میل کنید. خوردن ماستی که کنگر درون آن قرار دارد همان‌طور که از ضرب المثل «کنگر خوردن و لنگر انداختن» برمی‌آید موجب سنگینی پلک‌ها و افزایش آرامش پیش از خواب فرد می شود.
احتمال بروز سرطان را کاهش می‌دهد.
خنثی‌کننده سموم کبدی و محافظ کبد است و به همین دلیل از دانه‌های آن داروهایی برای درمان بیماری‌های کبدی به بازار عرضه شده است.

موارد منع مصرف

استفاده زیاد مواد دارای طبع گرم نظیر کنگر به افراد گرم‌مزاج توصیه نمی‌شود. درصورتی که در ‍مصرف آن زیاده‌روی شود (بخصوص کسانی که طبع گرم دارند) تولید صفرا را زیاد می‌کند که حالاتی نظیر تهوع را به دنبال خواهد داشت.
باید توجه داشت مصرف این ترکیب در ساعات اولیه روز به ویژه برای افرادی که باید حین کار هوشیاری داشته باشند یا برای رسیدن به محل کارشان رانندگی کنند، توصیه نمی‌شود.
بهتر است زنان باردار، کودکان، بیماران مبتلا به بیماری شدید کبدی یا کلیوی از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند.

شیوه استفاده از کنگر

پس از پاک کردن کنگر و شستن، آن‌ها را مانند کرفس خرد می‌کنند. پس از تف دادن در روغن خورش کنگر درست می‌کنند.
خوردن کنکر پاک‌کرده به صورت خام به تنهایی و یا ترکیب ان با سالاد کاهو و ماست.
برای تهیه چای با برگ‌های تازه گیاه کنگر کافی است ۲ قاشق غذاخوری از برگ این گیاه را درون آب جوش ریخته و آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم کنید. بهتر است این چای را پیش از میل کردن به خوبی صاف کنید و آن را با مقدار اندکی نبات یا یک قاشق چای خوری عسل شیرین کنید.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز