میوه ها و سبزیجات

خیار و خاصیت و مضراتش در طب سنتی

خیار ، مسکن عطش و صفرا بوده، جالی و پاک کننده است. موجب تصفیه خون و پاکسازی رسوبات اوره و اسیداوریک و نیز درمان نقرس میگردد. آب جوشانده پوستش باعث درمان یرقان و پاکسازی کبد است.ملین و ادرارآور بوده، در درمان سوزش_ادرار، سنگ کلیه و مثانه کاربرد دارد.خواص درمانی تخم آن قویتر است و پاک کننده عروق از مواد لزج میباشد.

اندر خواص خیار

یکی دیگر از میوه‌های پرطرفدار در فصل بهار و تابستان مخصوصا نزد کودکان #خیار است.

طبیعت: سرد و تر

در کافی حضرت امام حسین ع به نقل از رسول اکرم ص میفرمایند خیار را با #نمک بخورید. در سنتهای دیرینه توصیه به خوردن خیار با #خرما نیز شده است که از شدت سردی آن می‌کاهد و برای درمان لاغری سوداوی کاربرد دارد.

خواص:

مسکن عطش و صفرا بوده، جالی و پاک کننده است. موجب تصفیه خون و پاکسازی رسوبات اوره و اسیداوریک و نیز درمان نقرس میگردد. آب جوشانده پوستش باعث درمان یرقان و پاکسازی کبد است.
ملین و ادرارآور بوده، در درمان سوزش_ادرار، سنگ کلیه و مثانه کاربرد دارد.

خواص درمانی تخم آن قویتر است و پاک کننده عروق از مواد لزج میباشد.

مضرات: نفاخ و دیرهضم و گاهی محرک تبهای مزمن است.

مصلح: نمک، کشمش و رازیانه در سردمزاجان و سکنجبین در گرم‌مزاجان‌ می باشد.

خیار

خیار جزء صیفی جات است و خنک و سرد می‌باشد.

خیار را باید از ته آن خورد.

خوردن خیار در تابستان بدن را خنک می‌کند.

کسی که گرمی بر او غلبه کند، خیار برای او درمان است.

خیار، پیشگیری از سرماخوردگی در تابستان است. (صبحانه به صورت ناشتا یک خیار بخورد و در آفتاب ننشیند.)

خوردن خیار با خرما، درمان لاغری است.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز