طرز تهیه ترشیجات خانگی

طرز تهیه ترشی مخلوط،ترشی خانگی و بازاری، چاشنی سفره‌های ایرانی

ترشی مخلوط یک خوراکی خوشمزه و پرخاصیت است که با ترکیب سبزیجات مختلف مانند بادمجان، هویج، گل کلم و فلفل دلمه‌ای به‌دست می‌آید. این ترشی علاوه بر طعم عالی، خواص فراوانی برای سلامت دارد و به‌خصوص به تقویت سیستم ایمنی، گوارش و بهبود عملکرد قلب کمک می‌کند.

مواد لازم برای تهیه ترشی مخلوط :

برگ کلم ۰/۵ کیلوگرم
گل کلم ۱/۵ کیلوگرم
سبزی معطر پاک کرده ۰/۵ کیلوگرم
فلفل دلمه ای متوسط ۳ عدد
کرفس خرد شده ۰/۵ کیلوگرم
لوبیا سبز خرد شده ۲۵۰ گرم
هویج خرد شده ۰/۵ کیلوگرم
سیر ۲ بوته
فلفل سبز تند ۳ یا ۴ عدد
بادمجان ۱ کیلوگرم
پیاز ریز ۰/۵ کیلوگرم
موسیر خشک ۱۰۰ گرم
سیب زمینی ترشی ۰/۵ کیلوگرم
نعنای خشک ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به اندازه لازم
زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
ادویه ترشی ۲ قاشق غذاخوری
سرکه به اندازه لازم

طرز تهیه انواع ترشی های خانگی و بازاری

مواد لازم برای ادویه ترشی :

پودر گلپر
100 گرم
پودر تخم گشنیز ۵۰ گرم
پودر زیره سبز ۵۰ گرم
ریشه جوز بویا ( پودر شده)
25 گرم
جوز رنده شده ۲ عدد
دارچین یک قاشق سوپخوری
فلفل سیاه یک قاشق سوپخوری
فلفل سبز یک قاشق سوپخوری
پودر رازیانه ۵۰ گرم

طرز تهیه ترشی مخلوط :

استفاده از همه ی سبزیجاتی که به عنوان مواد لازم در ابتدا آورده ایم یا کم و زیاد کردن هر کدام به سلیقه و ذائقه ی شما بستگی دارد. مثلا شاید شما از سیب زمینی ترشی، فلفل دلمه ای، لوبیا سبز یا برگ کلم در ترشی استفاده نکنید و دوست داشته باشید مقدار بادمجان و هویج در ترشی شما بیشتر باشد. البته توصیه ی ما برای استفاده از کرفس نیز برای این مقدار مواد در حد یکی دو ساقه و صرفا برای دادن عطر به ترشی است.

۱) همه ی موادی را که برای استفاده در ترشی تدارک دیده اید تمیز بشویید. در شستن گل کلم دقت و وسواس کافی به خرج دهید چون ممکن است لا به لای ساقه ها و زیر گلهای زیبای آن کرم وجود داشته باشد. همه ی مواد را که شسته اید در سبد قرار دهید تا آب اضافه ی آن برود.

۲) اگر نتوانستید پیاز ریز تهیه کنید می توانید پیاز های معمولی را خرد کرده و در ترشی استفاده کنید اما پیاز ریز ترشی شما را زیباتر می کند. برای اینکه پوست پیازهای ریز راحتتر کنده شود آنها را مدت کوتاهی در آب بخیسانید.

۳) تمام مواد جز پیاز ریز را در اندازه های دلخواه خرد کنید. هر قدر اندازه ها کوچکتر باشند ترشی سریعتر می رسد. مواد را در دستمالهای تمیز و در مکان مناسب که دور از گرد و غبار و دیگر آلودگی ها باشد کاملا پهن کنید تا خشک شوند.

۴) از آنجایی که بادمجان طعمی تلخی دارد برای اینکه طعم ترشی شما بهتر شود بعد از خرد کردن بادمجانها (نیازی به کندن پوست بادمجان نیست) آنها را در سرکه بجوشانید. نیازی به استفاده از سرکه ی طبیعی نیست چون بعد از جوشاندن بادمجان ها باید سرکه را دور بریزید. یادتان باشد یکی دو جوش کافی است و گرنه بادمجانها متلاشی شده و خراب می شوند. بادمجانها را پس از جوشاندن در سبدی که کاملا خشک و تمیز باشد ریخته و روی آن سینی و وسیله ی نسبتا سنگینی قرار دهید تا طی حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت آب اضافی آن خارج شود.

۵) استفاده از سیر را در ترشی توصیه نمی کنیم اما موسیر عطر بهتری دارد.

۶) برای استفاده از موسیر، موسیرها را در مقدار زیادی آب خیس کنید و طی ۲۴ ساعت حداقل ۳ مرتبه آب آن را عوض کنید و اگر نیاز به پاک کردن دارند آنها را پاک کنید. وقتی آب موسیرها در آبکش رفت آنها را در پارچه ی تمیزی پهن کنید تا خشک شوند.

۷) اگر سبزی خشک در دسترس دارید استفاده از آن ایده آل است و بهتر نیز در ترشی پخش می شود ولی اگر از سبزی تازه استفاده می کنید دقت کنید کاملا تمیز و خشک باشند. سبزی ترشی معمولا سبزیجات معطری مانند ترخان، مرزه و نعناع می باشد.

۸) وقتی همه ی مواد کاملا خشک شدند زمان ریختن ترشی فرا رسیده است.

۹) برای اینکه همه ی مواد مخلوط شوند از یک ظرف یا پارچه ی تمیز و بزرگ استفاده کنید. یا به تدریج و لایه لایه مواد را داخل ظرف مورد نظرتان بریزید.

۱۰) وقتی مواد را در ظروف مورد نظرتان ریختید شروع به ریختن سرکه کنید تا جایی که سرکه کامل روی مواد را بگیرد. توجه کنید در روزها و دو هفته ی اول به ترشی سر بزنید و اگر روی آن خالی شده بود دوباره سرکه بریزید تا مواد رویی خشک نمانند زیرا سرکه جذب سبزیجات می شود و سطح آن در ظرف پایین می آید.

۱۱) اگر سرکه ی طبیعی در اختیار دارید به خاطر خواص درمانی و طعم خوب آن حتما استفاده کنید اما توصیه می شود قبل از مصرف آن را بجوشانید تا مطمئن شوید آب ندارد.

نکات و هشدارها:

سعی کنید برای ریختن و نگهداری ترشی از ظروف شیشه ای استفاده کنید، و اگر مقدور است ظروف شیشه ای تیره رنگ. زیرا طعم ترشی در ظروف پلاستیکی با مرور زمان عوض می شود و خوشایند نیست.

اگر مایل به استفاده از ادویه در ترشی هستید آن را در مرحله ی آخر اضافه کنید، اما چون ادویه رنگ ترشی را تیره می کند توصیه می کنیم وقتی ترشی رسید ظرف کوچکی از آن را برای استفاده کنار بگذارید و ادویه را به آن اضافه کنید تا در دراز مدت رنگ ترشی تان تیره نشود.

آیا میدانستید که:

فصل سرما فصل انواع ترشی هاست! یکی از خوشمزه ترین ترشی ها،ترشی مخلوط است که مورد پسند بسیاری از افراد است. ترشی مخلوط را میتوان هم به صورت ساده و هم با آب گوجه تهیه و میل کرد. ترشی یکی از مخلفات خوشمزه و دلخواه برای انواع غذاهای ما ایرانیان است، که انواع مختلفی دارد و قومیتهای مختلف بنا به ذائقه و موادی که در دسترسشان بوده و اصولا برای نگهداری از مواد غذایی و استفاده از آنها در غیر فصل رویش اقدام به تهیه ی ترشی می کرده اند. البته همه ی اقوام و ملیتهای مختلف در سراسر جهان ترشی های مخصوص خودشان را دارند.

روش نگهداری ترشی مخلوط:

ظروف ترشی را در محلی خشک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید. توصیه های اکید در مورد خشک و تمیز بودن دستها، ظروف و پارچه های مورد استفاده برای آن است که کمترین رطوبت و آلودگی که به ترشی برسد باعث کپک زدن ترشی و هدر رفتن همه ی زحماتتان می شود. در همین راستا هنگام استفاده از ترشی ها نیز برای کشیدن آنها از ظرف اصلی از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید و اگر مطمئن نیستید که هیچ آلودگی ای وارد ظرف ترشی که سر سفره آورده اید و مقداری ترشی در آن باقی مانده نشده، باقی مانده ی ترشی را به ظرف اصلی باز نگردانید.


خواص مواد مورد نیاز:

  • بادمجان:
    بادمجان دارای فیبر بالا است که به هضم غذا کمک می‌کند و می‌تواند سطح کلسترول را کاهش دهد. همچنین، بادمجان سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است که در کاهش التهابات و محافظت از قلب موثر است.
  • هویج:
    هویج منبع غنی ویتامین A است که به سلامت چشم‌ها و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. همچنین، هویج حاوی فیبر است که برای گوارش مفید است.
  • فلفل دلمه‌ای:
    این ماده سرشار از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و خواص ضدالتهابی دارد. همچنین، فلفل دلمه‌ای می‌تواند به حفظ سلامت پوست و کاهش ریسک بیماری‌های قلبی کمک کند.
  • گل کلم:
    گل کلم حاوی ویتامین C و K است که به تقویت سیستم ایمنی و سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند. همچنین این ماده خاصیت ضدسرطانی دارد و به بهبود عملکرد سیستم گوارشی کمک می‌کند.
  • سیر:
    سیر خواص ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدالتهابی دارد. مصرف سیر می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد قلب و کاهش فشار خون کمک کند.
  • فلفل سبز تند:
    فلفل سبز تند حاوی کپسایسین است که باعث افزایش متابولیسم و سوخت‌وساز بدن می‌شود. این ماده می‌تواند به کاهش دردهای مفصلی و تقویت گردش خون کمک کند.
  • سرکه:
    سرکه به بهبود هضم غذا و کاهش سطح قند خون کمک می‌کند. همچنین خاصیت ضدعفونی‌کننده دارد و به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.

نکات و ویژگی‌های مورد نظر:

  • ترشی باید در ظرف شیشه‌ای و درب‌دار نگهداری شود تا طعم‌های آن به‌خوبی با هم ترکیب شوند و ماندگاری بیشتری داشته باشد.
  • ترشی را در دمای محیط گرم قرار دهید تا طعم‌ها بهتر با هم ترکیب شوند. در صورت نگهداری در یخچال، ممکن است زمان بیشتری برای رسیدن به طعم مطلوب نیاز باشد.
  • می‌توانید ادویه‌جات اضافی مانند تخم گشنیز یا شوید را برای افزایش طعم به ترشی اضافه کنید.

چکیده:

ترشی مخلوط یک خوراکی خوشمزه و پرخاصیت است که با ترکیب سبزیجات مختلف مانند بادمجان، هویج، گل کلم و فلفل دلمه‌ای به‌دست می‌آید. این ترشی علاوه بر طعم عالی، خواص فراوانی برای سلامت دارد و به‌خصوص به تقویت سیستم ایمنی، گوارش و بهبود عملکرد قلب کمک می‌کند.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز :

 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز