طرز تهیه ترشیجات خانگی

طرز تهیه ترشی خیار چنبر: راهنمای کامل برای درست کردن این ترشی ترد و لذیذ

ترشی خیارچنبر یکی از انواع ترشی‌های خوشمزه و محبوب در سفره‌های ایرانی است که با استفاده از خیارچنبر، سرکه و ادویه‌جات مختلف تهیه می‌شود. این ترشی طعمی ترش و تند دارد و معمولاً به عنوان چاشنی یا کنار غذا مصرف می‌شود.

مواد لازم :

فلفل دلمه‌ای ۵۰۰ گرم
خیار چنبر یک کیلوگرم
سبزی معطر سه قاشق غذاخوری
سیر پنج بوته
نمک و فلفل از هر کدام یک قاشق غذاخوری
سرکه به میزان لازم

طرز تهیه :

خیار چنبرها را پس از شستن به شکل دلخواه خرد کرده و به مدت یک روز داخل پارچه‌ای خشک می‌ریزیم. (این کار به دلیل کپک نزدن ترشی است) ابتدا در ظرف دردار خیارها را ریخته سپس فلفل‌های دلمه‌ای خرد شده همراه با سبزی‌های معطر، فلفل، سیر و نمک داخل ظرف روی خیارها می‌ریزیم. سرکه را هم اضافه می‌کنیم تا روی خیارها را بگیرد این ترشی بعد از ۱۵ روز آماده است

پرسش و پاسخ های متداول کاربران :

۱. ترشی خیار چنبر چیست؟

ترشی خیارچنبر یکی از انواع ترشی‌های خوشمزه و محبوب در سفره‌های ایرانی است که با استفاده از خیارچنبر، سرکه و ادویه‌جات مختلف تهیه می‌شود. این ترشی طعمی ترش و تند دارد و معمولاً به عنوان چاشنی یا کنار غذا مصرف می‌شود.


۲. مواد لازم برای تهیه ترشی خیارچنبر چیست؟

  • خیار چنبر (۱ کیلوگرم)
  • سرکه سفید یا سیب (۱ لیتر)
  • سیر (۴-۵ حبه)
  • نمک (۲ قاشق غذاخوری)
  • فلفل قرمز خشک (۱ قاشق چای‌خوری)
  • دانه‌های خردل (۱ قاشق چای‌خوری)
  • زردچوبه (نصف قاشق چای‌خوری)
  • برگ ریحان یا ترخون (اختیاری)

۳. چگونه خیارچنبر را برای تهیه ترشی آماده کنیم؟

خیارچنبرها را شسته و سر آن‌ها را جدا کنید. سپس خیارها را به صورت حلقه‌ای یا درشت‌تر، بسته به سلیقه، برش دهید.


۴. چگونه شربت ترشی را تهیه کنیم؟

سرکه، نمک، فلفل، دانه‌های خردل و زردچوبه را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. پس از جوشیدن، شربت را از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود.


۵. چگونه ترشی خیارچنبر را درست کنیم؟

قطعات خیارچنبر را در یک شیشه تمیز ریخته و سیر و برگ‌های ریحان یا ترخون (در صورت استفاده) را نیز به آن اضافه کنید. سپس شربت خنک شده را روی خیارها بریزید و درب شیشه را محکم ببندید.


۶. چند روز طول می‌کشد تا ترشی خیارچنبر آماده شود؟

ترشی خیارچنبر معمولاً بعد از ۷ تا ۱۰ روز آماده مصرف می‌شود، اما هرچه زمان بیشتری بگذرد، طعم آن بهتر و غنی‌تر خواهد شد.


۷. چگونه ترشی خیارچنبر را نگهداری کنیم؟

ترشی خیارچنبر را در شیشه‌های دربسته و در مکان‌های خنک و تاریک نگهداری کنید. پس از باز کردن درب شیشه، آن را در یخچال نگهداری کنید.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز :

 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز