مربا ها از اجزای جدا نشدنی سفره های صبحانه هستند. خوبی آن هم در تنوع آن است و اینکه متناسب با میوه های هر فصل می شود مربای همان فصل را تهیه کرد. از جمله مربا آلبالو،مربا انجیر، مربا توت فرنگی، مربای انگور، مربا آووکادو، مربا آلوزرد، مربا به و ..
فهرست مطالب
مواد لازم برای تهیه مربای به :
به ۴ عدد ( یک کیلوگرم )
شکر ۱ الی ۱/۵ کیلو
گردوی خرد شده به میزان لازم
گلاب به میزان لازم
دارچین به میزان لازم
عرق هل به میزان لازم
طرز تهیه مربای به :
به را تکه تکه کنید و به تکه های نازکی برش بزنید، سپس آب و شکر را با هم مخلوط کنید و به ها را درون آب و شکر بریزید و روی حرارت بگذارید وقتی به جوش آمد حرارت را کم کنید تا آرام آرام بپزد. درب ظرف را از همان اول بگذارید این امر موجب تغییر رنگ به ها می شود و تقریباً قرمز رنگ می شوند.
اگر دوست داشتید گردوها نرم باشند آن ها را حدودا یک ساعت قبل از آماده شدن مربا داخل آن بریزید و اگر دوست نداشتید نرم باشند در مرحله آخر با گلاب و … به آن اضافه کنید. زمانی که مربای به کاملاً خوشرنگ شد و شهد آن به غلظت مناسب رسید به آن گلاب و عرق هل یا عرق دارچین و یا مخلوطی از هر سه را اضافه کنید. و حرارت را خاموش کنید.
روش دوم برای “طرز تهیه مربای به:
به ۱ کیلو
شکر ۱ کیلو
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
هل کمی
آب به مقدار لازم
طرز درست کردن مربای به :
برای طرز تهیه مربای به ابتدا به ها را بشویید و پوست آن را بگیرید و به روش دلخواه خرد کنید و سپس داخل قابلمه بریزید و تا جایی که روی آن را آب بگیرد آب بریزید و اجازه بدهید روی حرارت بماند تا آب به جوش بیاید.
وقتی آب به جوش آمد شکر را بریزید و در قابلمه را بگذارید ۱ ساعت بعد در قابلمه دمکنی بگذارید و مربا را دم بگذارید ۳_۴ ساعت که گذشت دمکنی را بردارید و هل و گلاب را بریزید مجددا ۱ ساعت دیگر اجازه بدهید روی حرارت بماند در آخر کمی آبلیمو بزنید و وقتی یکی دو جوش خورد زیر قابلمه را خاموش کنید.
نکاتی برای طرزتهیه مربای به:
• مربای به اگر خوب تهیه شود بسیار خوشرنگ و زیبا می شود که در ضمن خیلی خوشمزه هم هست در غیر این صورت قهوه ای رنگ و حالت له شده به خود می گیرد.
• برای قرمز شدن مربا به بهتر است آن را در قابلمه مسی بپزید.
“با مربای به، صبحانهای فراموشنشدنی داشته باشید! این طعم شیرین و دلپذیر، انرژیبخش روز شما خواهد بود.”
۵ سوال و پاسخ:
- چگونه مربای به را خوشرنگ کنیم؟
با افزودن آبلیمو یا جوهر لیمو و پخت ملایم، رنگ به شفاف و جذاب میشود. - چرا مربای من تیره میشود؟
استفاده از حرارت بالا یا پخت طولانیمدت میتواند باعث تیرگی شود. - آیا میتوان بهها را له کرد؟
بهتر است قطعات به به صورت درشت باقی بمانند تا مربا بافت خوبی داشته باشد. - چه مدت مربای به ماندگاری دارد؟
اگر در ظرف استریل شده نگهداری شود، تا چند ماه ماندگار است. - آیا میتوان از شکر کمتر استفاده کرد؟
بله، اما مربا شیرینی کمتری خواهد داشت و ممکن است ماندگاری کمتر شود.
نکات ضروری:
- به را با پوست بشویید و به قطعات مساوی خرد کنید.
- از حرارت کم برای پخت مربا استفاده کنید.
- حتماً کف روی مربا را در حین پخت بردارید.
- برای جلوگیری از کپک، به مربا آبلیمو اضافه کنید.
- ظرفهای شیشهای را قبل از ریختن مربا کاملاً خشک کنید.