فهرست مطالب
طرز تهیه مربای قیسی خانگی خوشمزه
مربای قیسی یک مربای خوشمزه و بسیار مقوی است. به خصوص مربای قیسی شکم پر که علاوه بر مقوی بودن ظاهری بسیار زیبا و مجلسی دارد.
مربای قیسی خشک و مربای قیسی تازه یک مربای خوشمزه و بسیار مقوی است. مربای قیسی خشک با زردآلوهایی که کاملا خشک شده اند تهیه می شود و مربای قیسی تازه با قیسی های زرد رنگی که حالت نیمه خشک دارند و به صورت بسته بندی در یخچال نگهداری می شوند تهیه می شود که رنگ بسیار زیبایی دارند.
برای این ک مربای قیسی مجلسی و شیک داشته باشید میتوانید بین دو نیمه قیسی را با گردو و بادام پر کنید تا ظاهری زیبا و شیک و مجلسی داشته باشد و از نظر غذایی مقوی تر شود. شما میتوانید مربای قیسی خوشمزه و مقوی را در وعده صبحانه یا برای تزئین و زیباتر شدن سفره افطار استفاده کنید.
مربای قیسی
مواد لازم مربای قیسی
قیسی ۲۵۰ گرم
شکر ۱ پیمانه
آب لیموی تازه ۱ قاشق سوپخوری
بادکا (گلوکز) ۱/۴ پیمانه
هل درسته به تعداد لازم
طرز تهیه مربای قیسی
قیسی ها را بشویید و با آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی نرم شود سپس شکر و گلوکز را اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشید و قیسی ها کاملا بپزد و مربا غلیظ شد.
در انتهاب پخت آبلیمو و هل را اضافه کنید و بعد از این که ۳ – ۴ قل زد شعله را خاموش کنید و بعد از سرد شدن مربا قیسی را در شیشه در بسته در یخچال نگهداری کنید.
برای تست غلظت مربا می توانید مقداری از شربت را با قاشق و فوت کنید تا سرد شود و مقداری از شربت را بین دو انگشت شصت و سبابه تست کنید اگر هنگام جدا کردن انگشت ها از هم شربت کش بیاید یعنی مربا به حد لازم غلیظ شده است و میتوانید حرارت را خاموش کنید.
مربای قیسی سیاه
مواد لازم مربای قیسی سیاه
قیسی سیاه ۱ کیلوگرم
شکر ۱ کیلوگرم
آب ۴ لیوان (معادل ۷۰۰ میلی لیتر)
جوهر لیمو ۱/۴ قاشق چایخوری
طرز تهیه مربای قیسی سیاه
قیسی سیاه زدآلوهای درسته ای است که بدون هیچ گونه مواد افزودنی زیر نور آفتاب خشک شده اند و از قیسی زرد خوشمزه تر و مقوی تر و سالم تر هستند
قیسی سیاه نرم و با کیفیت خریداری کنید . ولی اگر قیسی سیاه شما خشک است می توانید بعد از شستن با مقداری آب ولرم خیس کنید تا نرم شود.
قیسی را آبکش کنید و صبر کنید آبش کاملا خارج شود.
شکر و آب را در قابلمه روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و غلیظ شود.
جوهر لیمو را به شربت اضافه کنید و صبر کنید تا شربت کف کند و قوام آید.
قیسی ها را به شربت اضافه کنید و صبر کنید تا شربت را به خودشان بکشند و پف کنند.
قیسی نباید زیاد در شربت بجوشد وگره سفت خواهد شد.
بعد از خنک شدن مربا را به ظرف شیشه ای دربسته منتقل کنید.
اگر بعد از خنک شدن مربا متوجه شدید که غلظت شربت کم است ، قیسی ها را از شربت جدا کرده و دوباره شربت را بجوشانید تا به قوام آید
طرز تهیه مربای قیسی شکم پر
برای تهیه مربای قیسی سیاه مجلسی میتوانید داخل قیسی ها را با گردو یا بادام پر کنید.
بعد از پخت ، قیسی ها را از شربت بکشید و در یک آبکش بریزید و صبر کنید سرد شوند سپس با چاقو کنار قیسی ها را برش بزنید و هسته آن ها را خارج کنید و داخلشان را با گردو یا بادام پر کنید.