طرز تهیه ترشیجات خانگی

طرز تهیه ترشی هفت‌بیجار فوری و آسان در خانه

در فصل پاییز و زمستان ترشی یکی از چاشنی های ثابت سفره های اکثر ایرانی ها است که انواع و اقسام مختلفی دارد از جمله؛ ترشی مخلوط، ترشی لیته، ترشی غوره و ... در این مطلب طرز تهیه ترشی هفت بیجار آورده شده است.
ترشی هفت بیجار فوری، ترکیبی از سبزیجات تازه با طعمی ملس و تند، مناسب برای تنوع بخشیدن به غذاهای سنتی ایرانی.

در فصل پاییز و زمستان ترشی یکی از چاشنی های ثابت سفره های اکثر ایرانی ها است که انواع و اقسام مختلفی دارد از جمله؛ ترشی مخلوط، ترشی لیته، ترشی غوره و … در این مطلب طرز تهیه ترشی هفت بیجار آورده شده است.

مواد لازم:

بادمجان
2 کیلو
فلفل قلمی تند
3-۲ عدد
ادویه ترشی
1 قاشق غذاخوری
فلفل دلمه ای( سبز، قرمز، زرد و نارنجی)
نیم کیلو
نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
سیر ۱ بوته
گوجه فرنگی نارس ۳۰۰ گرم(۵-۴عدد)
آب غوره یا سرکه یک کیلو
نمک ۱ قاشق غذاخوری
سبزی معطر( خرد شده) ۲۵۰ گرم( ۱ لیوان)

توجه: سبزی معطر شامل نعنا، شوید، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، جعفری می باشد.

طرز تهیه ترشی هفت بیجار :

۱- بادمجان خام را رنده یا ساطوری می کنیم. بعد آن را درون یک تنظیف ریخته فشار می دهیم و آبش را می گیریم.
2- گوجه فرنگی ها را که بهتر است نیم رس یا نارس باشند، به صورت نگینی خرد می کنیم. لازم به ذکر است که گوجه فرنگی نارس باید به رنگ سبز، و گوجه فرنگی نیم رس به رنگ نارنجی باشد.
3- سبزی های معطر را هم بسیار ریز می کنیم. هر چه قدر سبزی ریزتر شود، طعم و رنگ ترشی بهتر خواهد شد. اگر یک یا چند نوع از سبزی ها در دسترس نباشند اشکال ندارد، حتی می توان از خشک شده آن ها نیز استفاده کرد.
4- سیر را رنده کرده و فلفل تند را خرد یا چرخ می کنیم. همچنین فلفل دلمه ای های رنگی را بسیار ریز خرد می کنیم.
5- نعنا خشک، ادویه، نمک و سرکه یا آبغوره را با هم مخلوط می کنیم.

۶- در ظرف مخصوص ترشی، بادمجان ساطوری شده ، گوجه فرنگی های خرد شده، سبزی های خرد شده، سیر، فلفل دلمه ای و فلفل تند را می ریزیم و مخلوط سرکه، نعنا، ادویه و نمک را نیز به آن می افزاییم.

نکاتی در مورد تهیه ترشی :

(۱) طعم این ترشی با آبغوره دلپذیرتر است، اما اگر آبغوره تازه و خوش طعم در دسترس نبود، می توان از سرکه طبیعی هم استفاده کرد. مقدار سرکه مورد استفاده از مقدار آبغوره کمتر است، چون طعم ترش سرکه بیشتر از آبغوره می باشد. این ترشی نباید زیاد آبدار باشد.

(۲) مقدار نمک و آبغوره را بنا به ذائقه می توان کم یا زیاد کرد.

(۳) این ترشی در همان لحظه اتمام کار آماده مصرف است و نیازی به گذشت زمان ندارد. ( ترشی فوری)

(۴) آبغوره بسیار به اکسیژن هوا حساس است، لذا در صورتی که درب ظرف آبغوره به طور کامل بسته نباشد طعم آن تغییر کرده و تلخ یا بی مزه می شود و کپک می زند، اما مقاومت سرکه نسبت به شرایط محیط بیشتر بوده و نگه داری آن آسان تر است.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز :

 

📍 فرصت دیده شدن همینجاست جایگاه ویژه تبلیغاتی برای معرفی برند، محصولات یا خدمات شما 💼 تبلیغ هدفمند = مشتری بیشتر
📍 فرصت دیده شدن همینجاست جایگاه ویژه تبلیغاتی برای معرفی برند، محصولات یا خدمات شما 💼 تبلیغ هدفمند = مشتری بیشتر

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز

"تغذیه سالم، سبک زندگی هوشمند!با انتخاب درست، به‌سلامتی و انرژی واقعی برس| دیجی به روز
سلامت جسم و آرامش خانواده با دیجی به‌روز مطالب کاربردی برای زندگی سالم، شاد و آگاهانه
با دیجی به‌روز، به دنیای فرهنگ و هنر سفر کن! مطالبی الهام‌بخش برای ذهنی خلاق و روحی آرام
ایران‌گردی با دیجی به‌روز سفر به زیبایی‌های بکر ایران، از دل کویر تا اوج کوهستان
"گیاهان دارویی و عرقیات گیاهی دیجی به‌روز بازگشت به طبیعت برای تندرستی و تعادل بدن"
دیجیتال مارکتینگ و فروش با دیجی به‌روز راهکارهای نوین برای رشد برند و افزایش فروش در دنیای دیجیتال
علم روز و دانش کهن در دیجی به‌روز ترکیبی از طب سنتی و نوین برای سلامت جامع و آگاهانه
طرز تهیه آسان و خوشمزه آشپزی، آبمیوه‌های طبیعی، ترشیجات سنتی و مرباهای خانگی — همراه با نکات حرفه‌ای و سریع!